Premijer Andrej Plenković kazao je u utorak da je Dubravka Šuica, koja je imenovana za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju, dobila izrazio važan resor, u čemu vidi i priznanje hrvatske snage u EU-u. 

Hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije Dubravka Šuica imenovana je za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju, objavila je u utorak novoizabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Šuica će biti jedna od četvero potpredsjednika EK.

Plenković je na tiskovnoj konferenciji u Banskim dvorima nakon te objave rekao da se radi o izrazito značajnoj dužnosti.

“Bavit će se egzistencijalnim temama za niz država članica”, kazao je Plenković.

Naglasio je i kako je to potvrda snage Hrvatske i plod razgovora s predsjednicom EK Ursulom von der Leyen.

Plenković je na današnjoj press konfereciji progovorio i o medijskim nagađanjima da će ‘Milan Bandić podnijeti ostavku na položaj gradonačelnika i ući u utrku za predsjednika države’. Rekao je da ne zna za takve informacije…

– Ne znam je li to istina… Kad budem s gradonačelnikom razgovarao i ako mi to stvarno kaže, onda ću komentirati. Ovako stvarno nema smisla jer ja ne znam je li to istina. O tome ne znam ništa – kratko je odgovorio Plenković.

U srijedu bi se javnosti trebao obratiti i Milorad Pupovac i odgovoriti na pitanje hoće li SDSS ostati u koaliciji.

– Ne mogu pričati o tome, ja ne mogu sada ulaziti u to što je on naumio… – rekao je Plenković koji nije propustio osuditi grozne poruke u rodnom mjestu Milorada Pupovca.

– Treba vidjeti tko stoji iza tih porukama, tko to želi destabilizirati Hrvatsku.

Nakon toga, Plenković se okrenuo Zoranu Milanoviću. Točnije, komentirao je njegovu izjavu u emisiji ‘Nedjeljom u dva’ da je ‘Plenković karijerist, a ne istinski HDZ-ovac’

– Nisam ga gledao u emisiji, ali sam čuo neke stvari. Primjerice, pitanje voditelja da sam trebao ići u SDP… Mislim, to je laž, pa kako može tako nešto pitati, zašto nije pitao mene. A što se tiče Milanovića, za razliku od njega, ja sam imao respektabilnu karijeru. Bio sam državni tajnik, odradio mandate u Parizu i Bruxellesu, bio dio raznih važnih procesa…

Milanović očito ima kompleks, kompleks poraza. Očito je da on u nedostatku argumenata, lažima, insinuacijama i plasiranjem tračeva preko svojih trbuhozboraca hrani svoj eter s lijeve strane, a onda se na te laži zakače krajnji desničari i kritiziraju me. Ja sam na to naviknut i ne opterećujem se.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.