VIDA: Došli smo po pobjedu, sve ostalo bilo bi razočarenje

Vrijeme:2 min, 19 sec

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je doputovala u Baku, gdje će sutra u 18 sati igrati protiv Azerbajdžana, kojeg vodi Nikola Jurčević.

Odmah po dolasku u Baku Vatreni su u teretani odradili razgibavanje, a danas imaju na stadionu Bakcell Arena posljednji trening uoči sutrašnje utakmice, piše HRT.

Održana je i konferencija za novinare na kojoj su bili izbornik Zlatko Dalić i Domagoj Vida.

– Nismo imali puno vremena za pripremu zbog utakmice u Slovačkoj. Imali smo regeneracijski trening i pogledali smo video analizu Azerbajdžana i kroz tu video analizu ćemo postaviti utakmicu, rekao je Vida.

– Prije par godina igrao sam ovdje, nažalost rezultat je bio 0:0. Azerbajdžan nas je i u prvoj utakmici u Zagrebu dosta namučio. Ova tablica gdje su oni najlošiji ne prikazuje svu njihovu kvalitetu. Imaju oni dobrih igrača i sigurno da mogu zagorčati život. Mi ih maksimalno respektiramo i maksimalno se pripremamo za sutrašnju utakmicu, ali ako napravimo pristup kao što je bilo u Slovačkoj uvjeren sam da možemo doći dio našeg cilja, a ti su tri boda. Došli smo po pobjedu i za nas bi sve ostalo bilo razočarenje, istaknuo je.

Azerbajdžan se nakon četiri kola nalazi na začelju skupine sa četiri poraza, a u zadnjem kolu nesretno je izgubio na gostovanju u Walesu.

– Nisam gledao cijelu utakmicu, tek sažetke. Ne bi izdvajao nikoga posebno. Nesretno su izgubili od Walesa. No, ponavljam, mi smo najvažniji. Ako ćemo imati pravi pristup bit će dobro, zaključio je Vida.

Domaće novinare zanimalo je bi li Vida želio jednu od utakmica europskog prvenstva 2020. godine igrati baš u Bakuu.

– Daleko je do toga, ima još dosta utakmica ispred nas. Baku je lijep grad, ali prvo moramo izboriti EURO, a nakon toga razmišljati gdje ćemo igrati, zaključio je stoper hrvatske vrste.

Nakon Vide riječ je dobio izbornik Dalić.

– Bit će teška utakmica u smislu da nešto moramo napraviti. Teške i nezgodne utakmice u kojima očekuješ da nešto riješiš lagano, ali nema ništa lagano. Bit će čvrsta utakmica, čvrst i borben protivnik, a na nama je da im se suprotstavimo i ponovimo utakmicu iz Slovačke. Agresija, odgovornost, kompaktnost, trčanje moraju biti na visokom nivou, rekao je izbornik.

Poručio je kako neće previše mijenjati pobjednički sastav iz Trnave. – Nadam se da nakon današnjeg treninga nitko neće imati nikakvih problema, ali mislim da nema velike potrebe za promjenom.

– Mi znamo što je naš cilj i nemamo nikakav presing. Ne gledamo puno statistiku. Moramo uhvatiti 15 bodova. Hoćemo li to uhvatiti u sljedećoj ili zadnjoj utakmici nije važno, bitan je plasman na EURO, zaključio je izbornik Dalić.

Dalić se nije želio previše osvrtati niti na brojne izostanke.

– Nećemo previše razmišljati o tome. Imamo sjajne igrače koji su to pokazali protiv Slovačke. Sada to moraju ponoviti, bio je jasan izbornik Dalić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori