FAKE NEWS: Odlazak ateiste Komšića na misu za Ashdowna -predstavljen kao posjet V. Britaniji i S. Irskoj

Vrijeme:1 min, 47 sec

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH i trenutni predsjedavajući krnjeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nazočit će Komemorativnom skupu i misi zahvalnici od 9. do 11. rujna u spomen na Paddyju Ashdowna, bivšeg visokog predstavnika u BiH, koji je umro prošle godine u prosincu mjesecu.

No, sarajevski mediji odlazak ateiste Komšića na misu predstavili su kako “radni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske”, u sklopu kojeg će on imati i, kako je navedeno iz njegova ureda “bilaterlne sastanke”. Ali, nije objavljeni ni kad ni s kim.

Osim jednog skupnog posjeta Bruxellesu, s drugom dvojicom članova Predsjedništva BiH Komšić se od stupanja na dužnost u Predsjedništvu BiH na koju je izabran protuustavno, zlorabeći Izborni zakon, bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana državnog vrha, nije susreo ni s jednim ni regionalnim, a kamo li svjetskim državnikom. To dovoljno govori o važnosti ovog sarajevskog hohštapler .

Inače, Hrvati u BiH Ashdowna će pamtiti po tome što je nametnuo Statut Mostara, prema kojem je vrijednost glasa Bošnjaka bila višestruko veća od vrijednosti glasa Hrvata, što je Ustavni sud BiH ocjenio diskriminirajućim te poništio nametnuta izborna pravila za Mostar, podsjeća Hrvatski Medijski Servis. Ashdown je, međuostalim, smjenio i izabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Pred smrt je uputio zajedničko pismo s još dvojicom visokih predstavnika Carlom Bildtom i Cristianom Swartzom Schillingom visokoj predstavnici EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federici Mogherini u kojem je optužio Hrvatsku za mješanje u unutarnje stvari BiH, te naveo kako je izbor Željka Komšića legalan i legitiman.

Poznat je i kao tvorac izmišljene Tuđmanove salvete, lažiranog “dokaza” za mit o podjeli BiH između Tuđmana i Miloševića i podloge za tezu o agresiji Hrvatske na BiH. Ta je salveta iskorištena već četvrti dan operacije Oluja, kao dio informacijskog rata protiv operacije Oluje. O lažnosti ove salvete napisano je mnogo. Podvala ovog engleskog političara vrlo je brzo raskrinkana. Toliko je ponavljana po inozemnim a nažalost i hrvatskim medijima “kao nepobitan dokaz hrvatske ekspanzionističke politike” tako uporno i često da je postalo neizbježno da je Paddy Ashdown ponovi i na Međunarodnom kaznenom sudu za područje bivše Jugoslavije u slučaju protiv generala Blaškića.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)