Vatreni doputovali u Azerbajdžan: Odmah po dolasku otišli u – teretanu

Vrijeme:1 min, 28 sec

Azerbajdžan i Hrvatska se sastaju ovog ponedjeljka s početkom u 18:00 po našem vremenu, uz izravan prijenos na Novoj TV.

Nakon odlične partije i uvjerljive pobjede 4:0 protiv Slovačke u kvalifikacijama za Euro 2020.hrvatska nogometna reprezentacija u subotu je doputovala u Baku, gdje će u ponedjeljak u 18:00 igrati protiv Azerbajdžana, kojeg vodi Nikola Jurčević.

Odmah po dolasku u Baku Vatreni su otišli u teretanu na razgibavanje, a u nedjelju će odraditi trening na stadionu Bakcell Arena.

Iako je Azerbajdžan nakon četiri kola bez ijednog boda i gol-razlikom 4:12, hrvatska reprezentacija morat će pružiti maksimum ako želi do pobjede, a na to je upozorio i izbornik Zlatko Dalić, koji je nakon utakmice sa Slovačkom izjavio:

“Ovo je bilo sjajno, ali moramo stati na loptu. Moramo se spustiti na zemlju, jer nas čeka teško gostovanje u Azerbajdžanu. Ako tamo ne ponovimo ovakvu igru onda nismo ništa napravili”.

Hrvatska je baš protiv Azerbajdžana otvorila kvalifikacije za Euro 2020. U ožujku je u Maksimiru slavila sa 2:1, iako su gosti poveli fantastičnim pogotkom Šejdajeva (19), a preokret i pobjedu Vatrenima donijeli su Barišić (44) i Kramarić (79).

U petak je Wales na domaćem terenu jedva dobio Azerbajdžan sa 2:1. Wales je poveo u 26. minuti autogolom Pašajeva, koji je ogledni primjer neshvatljive smušenosti. Azerbajdžan je izjednačio golom Mahira Emrelija (58), a pobjedu Walesu donio je Gareth Bale u 84. minuti.

U ponedjeljak, 9. rujna, osim utakmice Azerbajdžan – Hrvatska (18:00), na rasporedu je i susret Mađarska – Slovačka (20:45). Nakon što su sve reprezentacije u skupini odigrale po četiri utakmice na ljestvici vode Hrvatska i Mađarska sa devet bodova, a Slovačka i Wales imaju po šest bodova, dok je na zadnjem mjestu Azerbajdžan bez ijednog boda.

Šport/Hrvatsko nebo

 

Odgovori