HRVATSKI KAPETAN Modrić: Uvijek sam s guštom igrao za reprezentaciju

Vrijeme:2 min, 2 sec

Premda hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuje iznimno važna utakmica protiv Slovačke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, na posljednjoj novinarskoj konferenciji u Trnavi nisu se mogla izbjeći i neka druga pitanja.

Novinare je zanimalo mišljenje kapetana svjetskih doprvaka o otkazu Ivana Rakitića, te nedavnoj izjavi Dejana Lovrena kako atmosfera u reprezentaciji nije kao prije, prenosi Hina.

“Nisam razgovarao s Rakitićem. Ne bih želio ulaziti u njegove razloge i ne želim to previše komentirati uoči ovako važne utakmice. Kada sve završi, možda će biti prilika za priču, ali sada je najvažnija koncentracija na ovu utakmicu,” kazao je Modrić.

Međutim, ‘sedma sila’ je bila uporna. Je li Luka ikad razmišljao o oproštaju od hrvatskog dresa ?

“Teško mi je ući u nečiju glavu i kazati zašto dolaze te dileme. Svi znate da sam ja imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s velikom guštom dolazio i nikada nisam razmišljao o odustajanju,” poručio je veznjak Real Madrida.

“Dok mogu pomoći, dok izbornik misli da im trebam, ja sam tu. Nije floskula, ali najveća mi je čast igrati za reprezentaciju,” kazao je hrvatski kapetan.

Prokomentirao je i Lovrenovu izjavu kako atmosfera u nacionalnoj vrsti nije kakva je bila u Rusiji.

“Možda je to Dejanovo razmišljanje, svatko razmišlja na svoj način i ima pravo na svoje mišljenje. Mislim da je dobra atmosfera, a to se pokazalo protiv Walesa. Na toj utakmici smo pokazali zajedništvo, htijenje i kvalitetu, a to je put kojim trebamo ići i sutra. Svi želimo odigrati veliku utakmicu, a pobjeda bi bila fenomenalna. Vjerujem da uz pravi pristup možemo ostvariti dobar rezultat.”

Modrić je istaknuo kako se odlično osjeća. Ovoga ljeta se dobro odmorio, kvalitetno je odradio pripreme i spreman je za izazove koji slijede.

“Osjećam se odlično, dobro sam se odmorio i prošao sam cijele pripreme, što me napunilo energijom. U prvenstvu nismo najbolje startali, ali tek je početak. Zdravlje je u OK, a to je najvažnije,” istaknuo je.

Luka je svjestan težine ispita koji je ispred “vatrenih”.

“Slovačka je dobra ekipa. Kompaktni su i čvrsti, vole igrati nogomet. Prva zvijezda je Hamšik, ali imaju još nekoliko nezgodnih igrača kao što je Lobotka s kojim se susrećem u Španjolskoj.”

Slovački mediji prenose kako su domaći igrači “nabrijani” na svjetske doprvake, svjesni kako im pozitivan rezultat otvara vrata prolaska na EURO.

“Kako su oni nabrijani, tako smo i mi. Znamo koliko nam znači ova utakmica,” poručio je Modrić.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori