Fragmenti hrvatske zbilje D. Dijanović: Od borbe protiv „ustaške“ zastave do zabrane državne himne

Vrijeme:3 min, 39 sec

 

Državna himna kao relikt ustaštva i fašizma

Pisac ovih redaka ne jednom je ustvrdio da progoniteljima pozdrava „Za dom spremni“ zapravo ne smeta taj pozdrav per se, nego im smeta hrvatska država. Ustaška prošlost ovoga pozdrava samo je dobra izlika za obračun, a smetao bi im i bilo koji drugi pozdrav koji ima intenciju obrane svojega, pa makar ovaj ne imao nikakvu kontroverznu prošlost. Piskarala u tzv. mainstream medijima svako malo pokreću i borbu protiv zastave s prvim bijelim poljem proglašavajući je ustaškom zastavom. „Ustaški“ grb inače imamo i na krovu crkve sv. Marka, a ustašluk je bio i odlika nekih ranijih razdoblja hrvatske povijesti, pa je tako i veliki grb Ugarske i Zemalja Krune sv. Stjepana imao prvo „bijelo“ polje.

Ustaski grb

Ugarsko-hrvatski ustašluk

Dakako, prvo bijelo polje u heraldici zapravo ne postoji. Kao što je u razgovoru za „Hrvatski tjednik“ naglasio dobar poznavatelj ove tematike Marin Sabolović: „Prikaz naizmjeničnih srebrnih (bijela boja ne postoji u heraldici, i ako je zaista bijela, čita se kao srebrna) i crvenih kvadrata kao grb Kraljevine Hrvatske koristi se još od 15. stoljeća, od kada datira prvi takav pronađen u Innsbrucku.“

Međutim, navedene činjenice ne brigaju mnogo dežurne „antifašističke“ inkvizitore koji svakoga dana neumorno vode bitku protiv hrvatskih ustaških zmija i fašističkih aždaja. Na meti su, naravno, i klerofašisti pa smo proteklih godina pod krinkom sekularizacije mogli svjedočiti odsudnoj bitci protiv križeva u školama i općenito javnim ustanovama.

Fašizam: U državnoj školi se na početku tjedna pušta državna himna

Sada je na red došla i hrvatska himna. Portal Index.hr, poznat po tome da će baš sve iskoristiti za dezavuiranje Hrvatske i stvaranje atmosfere koja će hrvatskim građanima ogaditi hrvatsku državu, danas donosi članak pod naslovom „Djeci u osnovnoj školi svakog ponedjeljka puštaju himnu“. Naravno, za yudex se ne radi o pozitivnoj praksi promicanja zdravog patriotizma, nego o nečemu strašnome.

Himna skole

U članku tako čitamo: „Učenici Osnovne škole Petra Preradovića na zagrebačkoj Volovčici svakog ponedjeljka na početku prvog sata moraju slušati hrvatsku himnu. Index su o tome informirali nezadovoljni roditelji koji smatraju da himni nije mjesto u školi, pogotovo ne svakog tjedna, a tu nam je praksu škole potvrdio i ravnatelj iste Denis Žvorc.“

Pazite Vi, dragi čitatelji, tu diskriminaciju: u državnoj školi se na početku tjedna pušta državna himna. To što se u mnogim školama u Sjedinjenim Američkim Državama isto radi svakoga dana dokaz je fašističkih tendencija u ovoj najvećoj svjetskoj sili. „Neka mali Amerikanci pjevaju himnu unutar svoja četiri zida!“ – poručuje im ingenioznost yudex škole dnovinarstva.

Pokajništvo Hrvateka

Hrvateki, kao sui generis vrsta hrvatskih Dudeka, naučili su samo primati udarce i braniti se. Tako i ravnatelj škole na upit dnovinara koji vode ljuti boj protiv državne himne pokajnički odgovara: „Istina je, svakog ponedjeljka ujutro na početku prvog sata djeci se pušta himna i tad djeca ustaju. Međutim, imamo i učenike različitih vjeroispovijesti i nacionalnosti koji ne odaju počast našoj zastavi i himni i oni ostaju sjediti za vrijeme trajanja himne.“

Pazite Vi tu patologiju: to što je neki hrvatski DRŽAVLJANIN neke druge vjeroispovijesti ili nacionalnosti Hrvatekima je argument da ovaj ne treba poštivati hrvatsku zastavu i himnu. Najbolje je da tu djecu učimo mrziti zastavu i himnu pa će se tako naučiti poštivati državu u kojoj žive?

RH

Potajne želje yudexovaca

To očito i želi nadležno resorno ministarstvo, pa su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja poručili: „Mi ćemo zatražiti očitovanje od škole kako bismo vidjeli o čemu je riječ, no možemo reći da se u dvije godine mandata ministrica Divjak još nije susrela s takvim nečim.“

Ministarstvo se do sada nije susrelo „s takvim nečim“. S tako okrutnim fašističkim djelovanjem kao što je puštanje državne himne u državnoj školi! Strašno, hrvatsko društvo guši se od smrada zatucanosti i fašizma!

Dehimnizacija

Kreće se s borbom protiv „ustaške“ zastave, a završava borbom protiv državne himne (u čemu združeno djeluje relikti jugoslavenstva i udarnici globalizma), koja bi uskoro mogla biti protjerana u svoja četiri zida i, štoviše, izbrisana iz povijesnih udžbenika kako ne bi vrijeđala hrvatske autošoviniste i „nezadovoljne roditelje“.

Kratki izlet u budućnost. Hrvatska 5. rujna 2025.:

„Himni nije mjesto u školama i povijesnim udžbenicima. Riječ je o reliktu ustaštva i fašizma te o indoktrinaciji koja odgaja nove naraštaje mladih fašista. Antifašistička Republika Hrvatska treba odlučno provesti dehimnizaciju kao dio denacifikacije hrvatskog društva“ – poručio je prof. dr. sc. Ivo Puh-klas-kovina iz kumrovečkog Instituta Drug Mao.

Hrvatska himna fasizam

Patologija…

Davor Dijanović/HKV/https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)