Zlatko Dalić: Nemam vremena razmišljati o Rakitiću, sada moram biti koncentriran na igrače koji su ovdje

Vrijeme:2 min, 43 sec

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu uoči kvalifikacijskih dvoboja za Europsko prvenstvo 2020. protiv Slovačke i Azerbajdžana. Na konferenciji za medije novinarima se obratio izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

– Čekaju nas dvije teške utakmice, dva teška gostovanja na kojima ćemo pokušati napraviti dobar rezultat, a za dobar rezultat treba i dobra koncentracija, kvaliteta i znanje i morat ćemo uložiti puno truda i energije da se vratimo s bodovima, rekao je na početku izbornik Dalić.

Objavio je i promjene u momčadi.

– Jučer sam razgovarao s Ivanom Rakitićem koji još uvijek nije riješio status u klubu i zaključili smo da on nije spreman niti fokusiran na reprezentaciju, da ne može dati svoj maksimum koji mi trebamo i on neće doći. Umjesto njega pozvali smo Marka Roga, rekao je Dalić.

Nije želio nagađati znači li novo Rakitićevo otkazivanje i zbogom reprezentaciji.

– Nemam vremena razmišljati o njemu, sada moram biti koncentriran na igrače koji su ovdje i ispite koji nam slijede. Nije ga bilo ni protiv Walesa pa smo dobili, rekao je hrvatski strateg.

Sitnih problema ima i s ozljedama nekih igrača.

– Mateo Kovačić je jutros obavio pregled, vidjet ćemo kakva je s njim situacija, imamo tih sitnih problema, ali ja sam optimist, vjerujem u ove igrače koji su tu i uopće ne sumnjam da ćemo biti kvalitetni, objasnio je izbornik.

Ponedjeljak je posljednji dana prijelaznog roka i danas bi svoju sudbinu trebali riješiti i Dejan Lovren te Ante Rebić.

– Posljednji je dan prijelaznog roka i to nam je problem. Netko je sretan, netko nije, netko još radi na tome. Sigurno da neki igrači nisu bili u fokusu zbog pitanja gdje će nastaviti karijeru. Nije ugodna situacija. Zadnji je dan i ja to razumijem, ali mi moramo biti fokusirani. Ponavljam, tko nije spreman bolje da ne dolazi, izjavio je Dalić.

Ne brine ga mala minutaža koju ima kapetan Luka Modrić na startu nove sezone.

– Luka nikada nije bio problem. On je naš nositelj igre i kapetan. Možda je i dobro da je preskočio neku utakmicu. Oko njega ništa nije upitno, dodao je izbornik.

Raduje ga i činjenica što su Tin Jedvaj i Ivan Perišić riješili svoje situacije s klubovima.

– Riješili su svoje situacije i počeli igrati. Važno je da igraju. Pozdravljam odluke igrača da ako nisu standadni, promijene klub kako bi igrali, smatra izbornik Dalić.

Na koncu se osvrnuo i na naše iduće suparnike.

– Čekaju nas dva teška gostovanja, na kojima želimo dobar rezultat. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani i uložiti puno energije i truda. Slovačka je nezgodna i jaka, ima tri kvalitetna igrača u veznom redu, ali vjerujem u našu kvalitetu. Slovaci nakon tri kola imaju šest bodova (pobjede nad Mađarskom i Azerbajdžanom, poraz od Walesa). Inzistirat će na posjedu lopte, igraju s polušpicom Dudom. Najopasniji igrač im je veznjak Zenita Robert Mak. Ne smijemo dopustiti da nam se dogodi situacija kao protiv Mađarske. U Budimpešti smo vodili i onda se opustili pa su nas Mađari kaznili. Bit će teško, ali mislim da smo kvalitetniji, ‘skenirao’ je Dalić naše prve suparnike.

Za danas je zakazan prvi trening.

– Danas ćemo imati regeneracijski trening jer su neki igrači igrali u nedjelju. Jedine prave treninge imat ćemo u utorak i srijedu, nemamo previše vremena, zaključio je Dalić.

 

M.B./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori