Karolina Vidović Krišto: Svim raspoloživim sredstvima se nastoji posijati mržnja i nemir.

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

 

2013. godine svim raspoloživim sredstvima nastojala se “smiriti” situacija.

Nigdje na naslovnicama nije bilo ni traga motivu iz nacionalne osnove. Ubojica je bio srpske narodnosti, dvojici mladića prijetio je ubojstvom psujući im majku ustašku i najavljujući im kako će mrtve glave pasti.

Nakon prijetnji uslijedilo je najokrutnije ubojstvo koje pamtim. Dvojica ubijenih mladića. Ubojica ih je ubio nožem, ubio je dvojicu mladića od 20 i 23 godine.

A novine? Blatili su eter i duše čitatelja, obitelji i pokojnika podacima o navodnim ljubavnim, i motivima strasti.

Ovako je to bilo 2013., sjetimo se. Ne ponovilo se.

Pisao je tada večernji.hr:

“Ubijeni mladići Hrvati su koji su se doselili iz BiH, a osumnjičeni za ubojstvo srpske je nacionalnosti. No, mještani govore da tragičan događaj nema nikakvu nacionalnu pozadinu.”

https://m.vecernji.hr/…/sukob-u-vojnicu-preminula-dva-mladi…

A jutarnji.hr je napisao ovo:

“U kafiću Did u Vrginmostu vidjeli su se sat i pol prije tragedije. Boško Šapić (21) došao je do stola za kojim su sjedili Alvin Horvatić (23) i Dejan Vučković (20) i rekao im: J…m li vam m…. ustašku, večeras će padati mrtve glave. Posvjedočio nam je to Bojan Vučković (19), koji se u Didu zatekao u društvu brata Dejana.”

https://www.jutarnji.hr/…/foto-fatalna-vickey-bila…/1276961/

hrt.hr:

“Dodao je kako je uvjeren da motiv ubojstva nema veze sa činjenicom da je osumnjičeni za ubojstvo B. Š. (21) iz Topuskog Srbin, a da su ubijeni mladići Hrvati, D. V. (20) i A. H. (23). Obrazložio je to riječima kako mu je poznato da je A. H. ranije hodao s djevojkom koja ga je ostavila zbog B. Š.”

https://vijesti.hrt.hr/2…/mladic-nozem-ubio-dvojicu-vrsnjaka

I pravosudni nastavak priče, 2017. god., rtl.hr:

“Nakon što je u lipnju prošle godine Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku zatvorsku kaznu od 22 godine u ponedjeljak je na Županijskom sudu u Karlovcu započelo novo suđenje Bošku Šapiću za ubojstvo dvojice mladića, Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića, nožem u Vojišnici kod Vojnića 2013. …Vrhovni je sud presudu ukinuo “zbog bitnih procesnih povreda Zakona o kaznenom postupku” …Do novog suđenja dovelo je drugačije viđenje istog događaja od strane dvojice ispitanih svjedoka o okolnostima… Rasprava je pokrenuta ispočetka i to pred izmijenjenim sudskim vijećem … Prva saslušanja svjedoka otvorila su i dileme je li to usmrćenje ubojstvo iz nehaja ili prekoračenje nužne obrane…”

https://www.rtl.hr/…/ponovno-sudjenje-bosku-sapicu-za-dvos…/

 

Karolina Vidović Krišto/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)