Fragmenti hrvatske zbilje D. Dijanović: Ustaše svi, svuda i svagda, mržnja kao bit nove NDH

Vrijeme:6 min, 1 sec

 

Hrvatska je posljednja oaza endemskog fašizma na cijelome planetu, a “mrzitelji svega hrvatskog” su paranoidne konstrukcije hrvatskih krezubih desničara

” Do istrebljenja vašeg ili našeg. ”

– Nikola Stojanović, 1902.

“ Srpska nacionalna manjina u hrvatskim zemljama mora uvijek predano raditi na sprječavanju nastanka bilo kakve hrvatske države, a ako se to uslijed povijesnih okolnosti dogodi, pa Hrvatska dobije državu, dužnost joj je aktivno raditi na dekonsolidaciji takve države. ”

– Vasa Čubrilović, 1939.

“ Slobodane šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate! ”

– Srpski “antifašisti”, Vukovar 1991.

“ Srbin bez grijeha prema bilo kome i uz to od svakog ugrožen – to je najdublje uvjerenje iza kojega su se utaborili srpski ideolozi. To je polazna točka svakog saobraćanja s drugima, a osobito s onima s kojima govore najsličnijim jezikom, s Hrvatima. No sličan je stav i prema Albancima, Grcima, Mađarima, Rumunjima. Srpski ideolozi vlastitu stvar znaju obrazložiti samo negiranjem i optuživanjem drugoga. Nikada, niti na jednom mjestu nismo našli priznanje da bi nositelji službene vlasti ili predstavnici Srba općenito u ime srpske ideje učinili bilo kome, bilo kada bilo kakvu nepravdu. ”

– Dr. sc. Mato Artuković o kultu ugroženog Srbina

“ Svaka manjina osjeća se ugroženom, no povlaštena manjina još se više osjeća ugroženom, jer zna da su povlastice dane na štetu većine i da zato prijeti opasnost reakcije ove većine čim se stanje promijeni. ”

– Dr. Ivo Korsky

Osilio se ovih dana, u obrani ugroženog srpstva, najpouzdaniji koalicijski partner i glavni faktor stabilnosti Republike Hrvatske dr. Milorad Pupovac Suzni. Nakon još uvijek nerazjašnjenog napada na Srbe u jednome kafiću u Uzdolju kraj Knina (gdje su miroljubivi i tolerantni zvezdaši, sljedbenici humanista Arkana, pratili svoj voljeni klub) Republiku Hrvatsku proglasio je naš Mića reinkarnacijom NDH i faktorom nestabilnosti u Regiooonu. Javio se i njegov nadređeni nadglavnik, Aleksandar Aca Vučić, koji je Srbima u Hrvatskoj obećao pomoć od opasnosti novoga pograma hrvatskih ustaša nad srpskom decom i ženama u novoj NDH. Prve jedinice dobrovoljaca već su i formirane, a u nastavku donosimo ekskluzivnu fotografiju njihova okupljanja.

Fosto dobrovoljaca

Fotos ne ume da laže: Formirana je prva Vučićeva jedinica za odbranu ugroženog srpstva u novoj NDH. U sredini fotosa je Strašilije Prvovenčani, strah i trepet ustaša Banije i heroj odbrane Bednika u augustu 1995.

Ipak, ima i disonantnih tonova pa smo zabilježili i sljedeću izjavu: „Pomagao nam je i u martu 1995. pa smo kasnije bežali na traktorima“ – komentirao je Vučićevu izjavu Jovica iz Gline.

Vucko Glina 1995

Pupovčev nadglavnik Vučić u Glini u ožujku 1995.

Traktor od Jovice

Traktor Jovice iz Gline

” Pobjegli su ko zečevi, a sada traže da ih Jugoslavija brani ”

– Slobodan Milošević o junaštvu krajišnika

Legija

Milorad Ulemek Legija u trenutku iskrenosti

Oglasilo se povodom okupljanja Acinih dobrovoljaca i Ministarstvo vanjskih poslova RH. U nikad oštrijoj reakciji MVP je oštro osudio Acine izjave i dao Srbiji potporu na putu ulaska u EU. Aca Vučić i beogradska čaršija ukakili su se u gaće od demarša Zrinjevca. Mali Sloba Ivica Dačić cijelu noć nije mogao spavati od mozganja kako da nakon demarša izgladi situaciju sa Zagrebom…

Dacic

Strategija

Srpska propaganda

Do oslobađajuće presude generalima 16. studenoga 2012. glavni problem Hrvatske, kako nam je opšte poznato, Zmijadugo su godina bili strašni zločini u Domovinskome ratu, a ustaše su bili ipak rezervna opcija. Civilni sektor i novinari društveno-politički radnici tada su bili angažirani na istjerivanju legija zloduha i recidiva eskadrona smrti iz vremena mračnih devedesetih.

Nakon oslobađajuće presude, kao Feniks iz pepela, ustaške zmije i fašističke aždaje ponovno izranjaju iz svojih mračnih zakutaka i harače Hrvatskom, tom posljednjom oazom nepatvorenog i endemskog fašizma u celoj vasioni, tom državom čija je kvintesencija ugnjetavanje drugih i drugačijih, i uništavaju svaki prosperitet Hrvatske, ali i Regiooona. Oko toga se slažu i domaći „antifašisti“ i beogradski četnici (pa tako srpski ekstremno desni portali prenose članke objavljene na portalu Imbex.hr), stoga nema nikakve dvojbe da je riječ o faktu.

Standard Index

Primjer regionalne suradnje i ideološke suglasnosti: Srpski esktremno desničarski portal Novi Standard prenosi članak portala Imbex.hr

Ne samo da je hrvatska na udaru novoga vala fašizacije, kako je ispravno ocijenio bivši australski pjevač ustaških pjesama Stipica Burduš, nego Hrvatskoj nakon slučaja Mađarević prijeti i podivljalo jačanje rasističkih pokreta.

Mesićev vatreni antifašistički govor 1991.

Recidivi kolonijalizma bude se u nekadašnjoj kolonijalnoj velesili Hrvatskoj, a mržnja prema drugom i drugačijem ispunja sve pore društvenog života. Hrvatskoj prijeti propast usred mržnje kojom je ispunjena. Hrvatska je propali projekt, ispravno ocjenjuje iskompleksirana i frustrirana koprofilska sarajevska Fukara broj 2.

Plekovic ustasa

Za gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković (SDP) i premijer Andrej Plenković je ustaša: ustaše svi, svuda i svagda

Hrvatska budućnost ispunjena je mržnjom. Hrvatska 2030.: Ostatci ostataka ustaša pomlađeni zengama, živući pripadnici vastaškog HOS-a i ostale reakcionarno-neofašističko-whitepride-new-alt right-identitarne snage teroriziraju nedužne Pakistance i Srbe koji za život teško zarađuju okopavajući krumpir na bespućima slavonske ravnice.

„Zagreb, 25. SRBnja 2030. Milorad Pupovac, Veljko Kajtazi i Mustafa Kahn danas su održali zajedničku presicu u Saboru Nacionalno-religijsko-rodno neutralne Antifašističke Republike. Oštro su usudili napad krumpirima na Srbe, Rome i Pakistance na njivi Miloradov Opanak u Negoslavcima. O ovome nemilom događaju bit će obaveštene sve napredne snage EUristana. Smrt fašizmu, bunda drugu Titu!“

Propala1

Propala 2

Propala 3

Prolala 4

U Hrvatskoj nema pete kolone, a “mrzitelji svega hrvatskog” je konstrukcija desničarskih lunatika

Iako neki besramnici Miloradu Suznome zamjeraju da je Hrvatima najavio novi Bleiburg izjavom da će RH završiti kao NDH, a dodaju i da je riječ o petokolonašu koji namjerno želi izazvati nove sukobe i incidente u Hrvatskoj, oni ne razumiju da je Mića Pupovac možebitno zapravo ustaški agent. Naime, o čemu je riječ. Ako su ustaše pobili 3 milijuna Srba (najmanje, još se rade naučna istraživanja), a u novoj NDH danas još nije ubijen niti jedan Srbin, postavlja se pitanje znači li to da Pupovac relativizira zločine nad Srbima u NDH? Naime, ako je RH nova NDH (ekvivalent), a još u novoj NDH nije ubijen niti jedan Srbin, to zapravo znači da niti u staroj NDH nije bilo ubijanja Srba.

Novosti

Miloradov Srbobran u Republici Hrvatskoj – novoj NDH

Pitanje za milijun dolara: Je li Pupovac zapravo relativizator zločina, revizionist i ustaški plaćenik? Je li, ljudi moji, Pupovac zapravo latentni ustaša? Pupovac je svojedobno glasovao za to da se Hrvatski sabor preimenuje u Hrvatski državni sabor. Da sam „antifašist“, Mića Suzni bio bi mi u najmanju ruku sumnjiv kao agent prevarator. Uostalom, u pravu je onaj ustaša Hasanbegović: ako je RH nova NDH, a Pupovac u vlasti NDH to znači da je Pupovac sluga okupatora. Sudit će mu bojovnici iz Pančeva.

Pupovac

Milorad Suzni i dr. Voja Stanimirović, vukovarski lekar i humanist, kao čelnici SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić

Pupi

Kako bilo, nema nikakve sumnje da je RH nasljednica NDH. Hrvatska je već početkom devedesetih demonstrirala svoj fašistoidni karakter napadima na Kragujevac, Smederevo i Pančevo. Ustaše su pjevali o salati i klanju, a Hrvati u Srbiji s neskrivenom mržnjom pobunili su se protiv Srbije. Srušeni i do temeljna spaljeni Zemun za to je najbolji dokaz. Mržnja prema ugroženim Srbima, tom najnapaćenijem narodu u istorijatu naroda, čini samu bit nove NDH, a uskoro nas, kako je najavio dr. Dejan Jović, čeka novi rat: ćeraćemo se još! I zato mi, Antifašisti Hrvatske i Srbije (četnici i komunisti), možemo kao i mladi SDP-ovac iz Korčule poručiti novoj NDH samo sljedeće: crkni fašistička, homofobna tvorevino!

Ivan Botica

Jovic rat3

Jovic rat2

 

Davor Dijanović/HKV/https://www.hkv.hr/izdvojeno/Hrvatsko nebo

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)