VIDEO/ SKANDALOZAN ISTUP Zastupnik Vučićeve stranke ponovno svojata hrvatski teritorij

Vrijeme:2 min, 28 sec

Zastupnik Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) u Narodnoj skupštini Srbije Vladimir Đukanović na društvenim je mrežama oštro komentirao napade koji su se prije tri dana dogodili pokraj Knina, prenosi Direktno.hr.

U objavi na Twitteru napisao je sljedeće: “Nikada nijedna navijačka skupina koja drži do navijačkog kodeksa ne napada žene, djecu, niti obične ljubitelje nogometa. Očito je da su hrvatske skupine pune klošara koji svoje frustracije i komplekse liječe napadajući žene i djecu.”

https://www.youtube.com/watch?v=cKcigWZe5Wc

Objavi je pridružio i link na vlastiti YouTube kanal na kojem je, u petipolminutnom obraćanju javnosti, izjavio kako “stižu ružne vijesti iz Republike Srpske Krajine, a radi se o napadu hrvatskih huligana koji su upali u kafić u općini Biskupija kraj Knina gdje su pretukli goste koji su gledali utakmicu Young Boys i Crvena zvezda”. Navodi i da je ozlijeđeno devetogodišnje dijete, a za sve je optužio navijače Hajduka ili Dinama. “Budući da je riječ o organiziranom napadu, jer su maskirani upali unutra, to mogu biti samo pripadnici Torcide ili BBB-a ili neki tamo Tornado Zadar što je ‘klošarski sistem’ jer nikada ni jedna ozbiljna navijačka skupina ne napada obične ljubitelje nogometa, žene i djecu. To pokazuje na kakve su niske grane pali i kakvi su, navijačkim žargonom rečeno, klošari i sramota”, ustvrdio je Đukanović.

No tu se nije zaustavio. Za napad je optužio i sam hrvatski državni vrh. “Ako nisu navijačke grupe izvršile napad, onda to znači da je hrvatska država odlučila napasti taj kafić i poslati neke svoje razbojnike jer se radilo o organiziranoj skupini”. Dodao je i kako se u Srbiji takvo nešto nikada ne bi moglo dogoditi jer njihove navijačke skupine ne napadaju obične gledatelje. Đukanović je ponosan što u Dalmaciji ima velik broj ljudi koji navijaju za Crvenu zvezdu te da je Knin uvijek navijao i uvijek će navijati za Zvezdu.

O kome se radi pokazuju i njegove ranije objave na društvenim mrežama. Među skandaloznijima je ona napisana na 24. obljetnicu genocida u Srebrenici u kojoj čestita ratnom zločincu Ratku Mladiću na oslobođenju Srebrenice. “Srpskom narodu želim da čestitam dan oslobođenja Srebrenice. Hvala generalu Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj operaciji Кrivaja 95”, napisao je Đukanović uz video ulaska vojnika pod vodstvom ratnog zločinca Ratka Mladića u Srebrenicu.

Njegove izjave u Hrvatskoj je osudio tek saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja. Sam incident u Kninu je oštro osudio, a potom pozvao Milorada i Pupovca i Vladu RH da reagiraju na izjave zastupnika Vučićeve stranke. “Volio bih da Milorad Pupovac kao predstavnik Srba u Hrvatskoj i Vlada, kao što su reagirali na incident, isto tako reagiraju na izjave ključnog Vučićevog čovjeka, poslanika Srpske narodne stranke Vladimira Đukanovića koji je izjavio da se taj događaj dogodio ‘u Opštini Biskupija u Republici Srpskoj Krajini’. Zbog takvih izjava puno godina nakon rata još uvijek smo daleko od suživota i pomirenja kojeg svi želimo”, naglasio je Grmoja.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori