RADOVI NA PELJEŠKOM MOSTU ODVIJAJU SE PREMA PLANU Žalbeni postupci opterećuju donošenje odluka za pristupne ceste

Vrijeme:1 min, 51 sec
Gradilište Pelješkog mosta obišli su dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, zastupnik u Hrvatskom saboru Branko Bačić (HDZ) te gradonačelnici i načelnici općina predjela oko Pelješkog mosta, a njima su predstavnici Hrvatskih cesta na čelu s članom Uprave Nikšom Konjevodom predstaviti i tijek izgradnje.

 

Tom je prigodom Konjevod opovrgnuo medijske napise o sukobu unutar Uprave Hrvatskih cesta. Osobno mogu reći kako ne postoje sukobi unutar Hrvatskih cesta, rekao je odgovarajući na novinarski upit o medijskim napisima o sukobima unutar te tvrtke te mogućim smjenama.

Istaknuo je i kako radovi na Pelješkom mostu teku po planu, a u vezi žalbi na natječaje za pristupne ceste rekao kako pravorijek očekuje kroz mjesec dana nakon čega, ako ne bude daljnjih žalbi, slijedi potpisivanje ugovora o gradnji.

“Sukladno Zakonu o javnoj nabavi u tijeku su žalbeni postupci za odluke o odabiru izvođača na drugoj, trećoj i četvrtoj dionici. Optimističan sam da će biti uskoro privedeni kraju. Sad je situacija jasnija. Očekujem pozitivnu odluku Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) pa ćemo kroz iduće razdoblje biti ovlašteni potpisati ugovore o gradnji te uvesti izvođača u posao”, rekao je.

Istaknuo je zadovoljstvo što radovi na Pelješkom mostu teku uredno i sukladno terminskom planu.

Pelješki most gradi kineska tvrtka China Bridge and Road Corporation, a po riječima Konjevoda na gradilištu je trenutno u tijeku betoniranje temelja pilota, nakon čega slijedi izgradnja naglavnice pilota te raspusnog sklopa i stupišta.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se izvođač radova na Pelješkom mostu drži rokova te će sve biti dovršeno po dogovoru, ali i ocijenio kako su žalbeni postupci otišli predaleko, što bi moglo ugroziti cijeli projekt.

“Nedopustivo je da imamo Pelješki most, a bez pristupnih cesta. Država treba pronaći način. Ne mogu prihvatiti da se jedna ili dvije tvrtke ulažući žalbe igraju s državom”, rekao je Dobroslavić.

Saborski zastupnik Branko Bačić očekuje da DKOM čim prije donese pravorijek o žalbama za izgradnju pristupnih cesta.

“Ako se riješi u očekivanom roku, onda će taj dio biti završen kada i Pelješki most. Ne bi bilo dobro da tako ne bude. Procedura je složena i omogućuje tvrtkama da koriste razne načine da se izbore za posao”, izjavio je Bačić.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.