VELIKA KLADUŠA; Migrant iz Pakistana uhićen zbog pokušaja ubojstva

Vrijeme:1 min, 27 sec
Osumnjičenoj osobi se stavlja na teret da je u četvrtak u ponoć, u mjestu Polje, općina Velika Kladuša, u Prihvatnom centru za migrante Miral, u svađi sa I.M, u namjeri da ga liši života, s nožem dužine oštrice blizu 10 cm, koji je imao kod sebe, zadao ovom četiri ubodne rane u predjelu grudnog koša i trbuha.

U četvrtak, u ranim jutarnjim satima dana pripadnici Policijske postaje Velika Kladuša Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona su na području ove općine slobode lišili osobu inicijala K.N. (1997. godište) iz Pakistana zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju na štetu osobe inicijala I.M, također migranta iz Pakistana, priopćeno je iz MUP-a USK, prenosi N1.

Kantonalno tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona je od Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona dana 23. kolovoza 2019. godine zaprimilo izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, te je osumnjičena osoba K.N. predana u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Unsko-sanskog kantona gdje ispitan od postupajućeg tužitelja. Osumnjičenoj osobi se stavlja na teret da je u četvrtak u ponoć, u mjestu Polje, općina Velika Kladuša, u Prihvatnom centru za migrante Miral, u svađi sa I.M, u namjeri da ga liši života, s nožem dužine oštrice blizu 10 cm, koji je imao kod sebe, zadao ovom četiri ubodne rane u predjelu grudnog koša i stomaka, kojom prilikom je I.M. zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je nad istim izvršen operativni zahvat u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

U tijeku današnjeg dana, Kantonalno tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona će Kantonalnom sudu u Bihaću uputiti obrazložen prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom K.N, priopćeno je iz MUP-a USK.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori