SKANDALOZNO: Konaković primio čovjeka koji javno poziva na likvidacije i terorizam!

0

 

Na kraju oglašavanja na twiteru pisac Muhamed Mahmutovič se obraća čitateljima prilično neobičnom, pa i prijetećom porukom : “Komentirajte bez uvreda, block mi je pri ruci”. Imajući u vidu njegove javne pozive na tihu osvetu, likvidacije i opravdanje terorisičkih zločina, ne bi iznedilo da je ovom svetom ratniku iz Švedske pri ruci i “glock”, simpatična, smronosna pištoljčina! Od kakvog se, po vlastitom priznanju, ne odvaja ni Elmedin Konaković.

 

 

“Ja sam za tihe likvidacije… Ja bih osnovao odrede za tihe likvidacije, da i među nama pobiju one koje nas koče i vode krivim putem”.

Ovim se riječima Muhamed Mahmutović, književna zvijezda bosanskohercvegovačke dijaspore, koji živi u Švedskoj, obratio 13. prosinca prošle godine publici na vrlo dobro posjećenoj tribini, promociji svojih sabranih djela u Vogošći koju je organizirala proselefijska organizacija “Tempo” .

Prema izvještaju portala “The Bosnia Times”, publika je na ove Mahmutovićeve radikalne pozive reagirala upozoravajući ga da se “sve snima”, ali da to nije nimalo pokolebalo ratobornog pisca Mahmutovića. On je spremno uzvratio: “Neka snima”, nakon čega je nastavio u istom tonu opravdavajući teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku iz 2015.godine kada je Nerdin Ibrić ubio policajca Dragana Đurića i ranio dvojicu njegovih kolega.

“Vidjeli ste slučaj u Zvorniku… Svi su njega (Ibrića) proglasili teroristom! Vika, buka…Naši političari prvi krenuli. Pucanj u državu! Ahmaci naši! To je bila čista osveta. Dabogda se onom momku ruka pozlatila. Amin!”, poručio je Mahmutović na šta mu je iz publike odgovoreno na isti način.

Muhamed Mahmutović rođen je u Cazinu, a već duže vrijeme živi u, kako naglašava u svojim knjigama i javnim govorancijama “u idiličnoj Švedskoj”. Objavio je više romana u kojima se bavi novijom poviješću Bosne i Hercegovine, ratom, stradanjem Bošnjaka, agresijom, genocidom. Na književnim tribinama i javnim istupima ispoljava ekstremni radikalizam, otvoreno poziva na osvetu, tajne likvidacije ne samo bošnjačkih neprijatelja, nego i izdajica unutar vlastitog naroda. “The Bosnia Times” ga je nazavao “bošnjačkim Breivikom”. Uprkos tome, na prošlim izborima njegov zemljak Senad Šepić stavio ga je na listu svoje stranke Nezavisni blok i to za Parlament BiH.

Muhamed Mahmutović, kako se vidi po njegovim tekstovima i fotografijama, ovih dana boravi u Sarajevu, obilazi Sarajevo Film Festival, a iskoristio je priliku da jučer posjeti Elmedina Konakovića, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i lidera stranke Narod i pravda, prenosi “Slobodna Bosna”.

“Predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Dino Konaković, primio je u posjetu obinog pisca i saslušao njegove prijedloge”, pohvalio se Mahmutović, koji je našao lijepe riječi za svog uglednog domaćina. “Mogu o njemu ovi “nedodirljivi” pričati šta hoće, ali je on za njih Džeko!”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara