Ivan Katavić: Kad bih danas otvoreno pričao o Sanaderovoj eri u HDZ-u, možda bi se sutra pojavila moja osmrtnica!

Vrijeme:1 min, 33 sec
“Kad bih danas otvoreno pričao o onome što mi se događalo u Sanaderovo doba u HDZ-u, možda bi se sutra pojavila moja osmrtnica”, izjava je Ivana Katavića, vlasnika trgovačkog lanca KTC-a iz Križevaca.

 

Katavić je u razgovoru za Podravski.hr prvi put otvoreno progovorio zbog čega se 2006. odlučio povući iz Nacionalnog vijeća HDZ-a. Ubrzo potom dao je ostavku i na mjesto šefa županijskog HDZ-a u Koprivnici.

– Kad sam vidio za što bih trebao poslužiti, rekao sam: Ne, hvala! Lijepo sam napisao da ne mogu zbog obaveza i firme biti u Nacionalnom vijeću. Na sjednici predsjedništva tražili su da objasnim zašto, a ja sam se držao toga da je zbog firme – rekao je.

Neizravno je potvrdio kako je riječ o “crnim torbama”.

– Kad bih danas otvoreno pričao o stvarima koje sam proživljavao, možda bi se sutra pojavila moja osmrtnica. Jesam za počastiti, ali nisam za to da mi netko odredi što, kako i koliko – upozorio je čelnik KTC-a.

Nakon pobjede Ive Sanadera na izborima 2003. godine, Ivan Katavić godinu dana kasnije preuzeo je županijski HDZ. Tadašnji Podravkin menadžer Damir Polančec postaje predsjednik gradskog HDZ-a u Koprivnici.

No, već u lipnju 2006. godine pojavila se informacija kako Katavić naprasno napušta sve važne političke funkcije. Katavić je tada izjavio kako je KTC u velikoj ekspanziji u Vojvodini gdje u dvije godine kani otvoriti deset centara. To će mu, kako je tada napomenuo, uzeti mnogo vremena i energije.

– Nemam velikih političkih ambicija. Nadam se kako sam uspio stabilizirati organizaciju koja je bila u problemima – objašnjavao je Katavić u lipnju 2006. godine.

Za razliku od Katavića koji se na vrijeme odlučio povući iz visoke politike, Damir Polančec ostao je predsjednik koprivničkog HDZ-a te je kasnije postao potpredsjednik Sanaderove Vlade, da bi na koncu završio u zatvoru.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)