Misa zadušnica za poginule branitelje Koraćanske bojne

Vrijeme:1 min, 14 sec

U trodnovnci vjersko kulturne manifestacije “Dani Velike Gospe”, koja se ove godine obilježava pod geslom “Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada”, 13. kolovoza slavljena je misa zadušnica za sve poginule i umrle branitelje Koraćanske bojne kao i za sve pokojne članove HKUD “Tamburica” Koraće.

Uz župnog vikara fra Velimira Zirduma i fra Mladena Jozića, župnika u Svilaju misu je predvodio plehanski gvardijan fra Anto Tomas.

U prigodnoj homiliji fra Anto je posvjestio kako su kršćani pozvani u svojim životnim situacija tražiti savjet Majke dobroga savjeta – naše Nebeske majke, koja uvijek želi biti naša utjeha, naša nada. Svjestan što je sve puk Bosanske Posavine i toga mjesta doživio u posljednjem ratu, u kojem je samo u tom mjestu poginulo njih 21, te sve hrvatsko stanovništvo prognana, a malo ih se vratilo, pozvao je vjernike da mole Nebesku Majku da im pomogne da u svakom čovjeku, pa i onima koji su donedavno bili na neprijateljskoj strani prepoznaju brata, sestru, kako bi stvarali međusobno jedinstvo na koje Isus poziva.

Na kraju mise vjernici su u procesiji iz crkve ponijeli plakat na kojemu su ispisana imena i fotografije svih 21 poginulih u Domovinskom ratu te lampione za svakoga od njih i položili ih do spomen obilježja podignutom u crkvenom dvorištu. Opijelo kod spomen obilježja predvodio je fra Mladen.

B.Lukačević

 

KT/nedjelja.ba/hr/ https://www.nedjelja.ba/hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)