(FOTO)Pripadnici Hrvatske vojske na obilježavanju Dana OS R Poljske

Vrijeme:1 min, 25 sec

Pripadnici 4. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti sudjelovali su na obilježavanju dana Oružanih snaga Republike Poljske

Pripadnici 4. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (NATO eFP BG-POL), sudjelovali su u četvrtak, 15. kolovoza 2019., na obilježavanju Dana Oružanih snaga Republike Poljske u Katowicama.

Uz vojnog izaslanika RH u Republici Poljskoj, Republici Estoniji, Republici Latviji i Republici Litvi brigadira Jugoslava Jozića, zapovjednika 4. HRVCON-a bojnika Predraga Srđenovića i prvog dočasnika 4. HRVCON-a časničkog namjesnika Branka Mlinarića, na obilježavanju je sudjelovao i počasni vod hrvatskog kontingenta s postrojbenom zastavom, dva samohodna višecjevna lansera raketa (SVLR) “VULKAN 122 mm” u mimohodu te jedan SVLR “VULKAN 122 mm” na taktičko-tehničkom zboru. Nakon mimohoda i svečanosti u Katowicama održan je prijem predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude na kojem su sudjelovali zapovjednik, prvi dočasnik i časnik za odnose s javnošću hrvatskog kontingenta gdje su se susreli i sa veleposlanikom RH u Republici Poljskoj Tomislavom Vidoševićem i počasnim konzulom RH u Krakówu Pawełom Włodarczykom.

Pripadnici Oružanih snaga RH na sjeveroistoku Poljske sudjeluju u mirnodopskim aktivnostima koje su definirane kao NATO aktivnosti za postizanje i održavanje spremnosti te potpora jačanju sigurnosti Saveza i njezinih članica. Aktivnosti su sumjerene prvenstveno na zajednička uvježbavanja kako bi se povećala interoperabilnost među saveznicama. U tom smislu hrvatski vojnici provode pojedinačnu i zajedničku obuku s pripadnicima Sjedinjenih Američkih Država, kao vodeće nacije Borbene grupe u Poljskoj, te pripadnicima oružanih snaga Rumunjske i Velike Britanije.

morh.hr/ https://www.morh.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)