Erih Lesjak: Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

Vrijeme:6 min, 25 sec

 

Predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković na radnom je odmoru u Hrvatskome primorju („Kvarneru“), pa je nakon susreta s gradonačelnikom Opatije odgovarao na pitanja novinara o aktualnim političkim temama kao što su to predsjednički izbori, o kandidatima za predsjednika HDZ-a odnosno njegovim budućim protukandidatima na izborima i slično.

Godine 2016. na dan 17. srpnja održani su formalno izbori za predsjednika HDZ-a, na kojima Andrej Plenković nije demokratski izabran na predsjednika HDZ-a jer nije imao protukandidata zbog čega nisu postojali sloboda i mogućnost biranja, pa je on stoga stvarno instaliran i na farsi od „izbora“ samo potvrđen! No, ni na tom pukom glasovanju a ne demokratskim izborima jer oni podrazumijevaju obvezno barem dva kandidata, nije dobio brojku glasova članova HDZ-a odnosno izborni legitimitet razmjeran i primjeren demokratskim standardima. Naime, od tada ukupno 208.277 članova HDZ-a svoj glas mu je dalo njih 97.823 ili samo 46,96 posto, što znači ispod 50 posto i to bez protukandidata!

Prethodni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za čijeg je mandata HDZ pobijedio na pet uzastopnih izbora, u Kninu na proslavi narodnoosloboditeljske akcije „Oluja“ te krune Domovinskog obrambenog rata, najavio je svoju kandidaturu na izborima za predsjednika HDZ-a, i evo kako je to komentirao sublegitimni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: „Nemam ja razloga s njim polemizirati o njegovoj tvrdnji da je vrh stranke dislociran od stranačkog tijela. Čovjek je vodio Stranku prije više od tri godine, sam je srušio svoju Vladu, nije se uspio rekonfigurirati s parlamentarnom većinom i napustio je tu dužnost. Ono što smo napravili 2016. je da smo brzo digli HDZ čvrsto na noge, dobili povjerenje birača, vodimo Vladu i ostvarujemo odlične gospodarske rezultate i nastojimo smanjiti polarizaciju u društvu. Mi se apsolutno ni od koga nismo udaljili, naprotiv smatram da politika koju vodimo je zdrava za HDZ. Vjerujem u razboritost hrvatskih birača jer vide tko gdje zemlju vuče“.

I doista, što se drugo može nego složiti s prethodno navedenim riječima sublegitimnog predsjednika Vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića, jer on je apsolutno u pravu da su birači pokazali veliku razboritost i (u)vidjeli „gdje tko zemlju vuče“, i time demonstrirali i dokazali veliku demokratsku političku kulturu i odgovornost što se jasno vidi iz najvaljanijeg pokazatelja a to su rezultati izborâ u Plenkovićevu stranačkom i državnom mandatu koji su pokazali „kontinuirani“ kontinuum gubljenja političkog povjerenja, potpore i glasova birača; i koji bi da on ima političkog morala te ljudske časti i ponosa bili bolno porazni i ponižavajući za Andreja Plenkovića

REZULTATI IZBORÂ KAO NAJVALJANIJI POKAZATELJ PLENKOVIĆEVA POLITIČKOG FIJASKA

Na prijevremenim izborima za Hrvatski sabor 11. rujna 2016.g. kandidacijske liste HDZ-a u 11 izbornih jedinica dobile su ukupno 682.687 glasova birača, što je za 88.687 ili 11,46 posto manje nego na redovitim saborskim izborima koji su održani 8. studenog 2015.g. i na kojima su kandidacijske liste HDZ-a i koalicijski partnera dobile ukupno 771.070 glasova birača!

Na područnim izborima za zastupnike u Gradskoj skupštini Grada Zagreba 21. svibnja 2017.g. kandidacijska lista HDZ-a nositelja dr. sc. Drage Prgometa dobila je 26.628 glasova birača, što je 16.277 ili 37,93 posto manje glasova birača u odnosu na područne izbore za Gradsku skupštinu Grada Zagreba koji su održani 19. svibnja 2013.g. kada je kandidacijska lista HDZ-a nositelja Andrije Mikulića dobila 42.905 glasova birača!

Na prijevremenim područnim izborima za Skupštinu ličko-senjske županije 9. ožujka 2019. koje je isprovocirao HDZ odnosno Andrej Plenković višekratnom opstrukcijom izglasavanja županijskog proračuna (!), koalicijska kandidacijska lista HDZ-a kojoj je nositelj bio Marijan Kustić dobila je 7.631 glasova birača. Što je u usporedbi s područnim izborima za tu istu Skupštinu ličko-senjske županije koji su održani u svibnju 2017.g. kada je HDZ-ova kandidacijska lista nositelja dr. Darka Milinovića dobila 14.045 glasova, gubitak od 6.414 ili čak 45,66 posto glasova birača!

U ožujku 2019.g. na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Iloka koalicijska kandidacijska lista HDZ-a i HSLS-a dobila je 663 glasova birača, što je u komparaciji s izborima koji su održani u svibnju 2017.g. kada je koalicijska kandidacijska lista HDZ-a i HSLS-a dobila 800 glasova gubitak od 137 glasova ili 17,12 posto!

U svibnju 2019.g. održani su izbori za zastupnike u Europskom parlamentu na kojima je autokratska kandidacijska lista Andreja Plenkovića odnosno HDZ-a dobila 244.076 glasova birača. Na izborima pak za Europski parlament koji su održani 25. svibnja 2014.g., HDZ-ova koalicijska kandidacijska lista dobila je 381.844 glasova birača. U usporedbi s izborima koji su održani 26. svibnja 2019.g., vidi se da je HDZ izgubio 137.786 glasova birača ili čak 37,00 posto što se u demokratskoj politici i moralu naziva i gubitnički „Sindrom Titanika“ te pluskvamperfekt za političku karijeru predsjednika gubitničke političke stranke! U svih 27 preostalih država članica Europske unije predsjednik te i takve gubitničke stranke imperativno i promptno bi podnio ostavku na stranački položaj odmah nakon objave rezultata izbora, osim u kvazidemokratskoj državi Vladimira Šeksa, Franje Gregurića, Budimira Lončara, Andreja Plenkovića i Davora Božinovića!

Dakle, kao što je to u prethodnom dijelu teksta zorno predočeno izvornim i egzaktnim podatcima o HDZ-ovim rezultatima na prijevremenim saborskim izborima koji su održani 2016.g., područnim izborima u Gradu Zagrebu 2017.g., prijevremenim izborima za Skupštinu ličko-senjske županije i Gradsko vijeće Iloka 2019.g. te izborima za Europski parlament 2019.g.; na svim tim izborima kandidacijske liste HDZ-ova predsjednik Andreja Plenkovića dobile su manje brojke glasova birača u odnosu na te i takve prethodne redovite ili prijevremene izbore! Što sve razvidno, zorno i točno pokazuje, ilustrira i valjano te pouzdano dokazuje stalno i neprekinuto kvantitativno vrlo značajno i politički znakovito gubljenje povjerenja i potpore birača. A to znači da su Andrej Plenković i njegova lažna demokratska politička agenda, autoritarna tiranija, kriptototalitaristička ideološka toljaga i demokratskocentralistička željezna metla; za veliku većinu članova HDZ-a i njegovih birača pročitana, prezrena i odbačena „knjiga“ od režimskih medija izmistificiranog i diviniziranog navodnog političkog proroka i spasitelja HDZ-a, a stvarno njegova grobara i zatornika slobode, demokracije, ponosa, časti te ljudskih i građanskih prava i sloboda hrvatskoga naroda! .

POBJEDA NA STRANAČKIM IZBORIMA MOGUĆA SAMO KAO PRIJEVARA!

Zbog svi tih valjanih i relevantnih izbornih pokazatelja i činjenica mogućnost da na stvarno demokratskim i regularnim izborima Andrej Plenković bude izabran za predsjednika HDZ-a bila bi ravna zbroju pet nula odnosno hokus-pokusu Harrya Houdinija, da ne postoji Mefisto odnosno trojedini „očuh“ demokracije – laž, krađa i prijevara. Naime, trojstvo Sova, Danijel i Kolega u jednoj osobi već je više puta izravno ili neizravno krivotvorila i pokrala stranačke i državne izbore u Republici Hrvatskoj, pa je potpuno logično predvidjeti i sa stopostotnom sigurnošću očekivati da će to ponoviti i na predstojećim izborima za predsjednika HDZ-a u lipnji ili srpnju 2020. godine. Ali ne iz navike, običaja i inercije, nego zbog toga što je taj protudemokratski i nezakoniti način jedina mogućnost da Andrej Plenković bude „izabran“ za predsjednika HDZ-a!

U demokratskim i zakonitim odnosno slobodnim, transparentnim, ravnopravnim i regularnim izborima u kojima APIS ili neka druga „produžena ruka“ Vladimira Šeksa ne će manipulirati izbornim procesom i brojanjem glasova; već prethodno u tekstu navedene valjane, značajne, pouzdane, neprijeporne i neporecive činjenice o rezultatima izbora zorno i konkretno pokazuju i dokazuju da višestruki odnosno serijski izborni gubitnik te izigravatelj i izdajnik političke, nacionalne i kukturnoidentniteske volje i sustava vrijednosti članova HDZ-a i njegovih birača a on je trenutni, instalirani i sublegitimni predsjednik Andrej Plenković; nikako, nipošto i nikada ne može biti izabran za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. Logično, osim na jedino mogući a to je „šeksovski“ način – izbornom potvorom, krađom i prijevarom!

Erih Lesjak/Hrvatsko nebo

                                                                                                                                                 

Odgovori