NJEMAČKA BUNDESLIGA/Bez pobjednika u duelu hrvatskih trenera na startu Bundeslige: Bayern dominantan, ali Herthi su bile dovoljne tri minute za dva gola

Vrijeme:3 min, 0 sec

Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti još jedna neizvjesna sezona njemačkog prvenstvaBayern Munchen i Hertha Berlin otvorili su na Allianz Areni sezonu 2019/20 njemačke Bundeslige i podijelili bodove odigravši neriješeno 2:2.

Bio je ovo i duel dvojice hrvatskih trenera u Bundesligi jer je pored Nike Kovača u Bayernu, na mjesto trenera Herthe sjeo Ante Čović koji je prije ovoga mandata trenirao mlađe selekcije berlinskog kluba.

Dobro je Bayern krenuo u susret, imali su potpunu kontrolu nad loptom, stvarali šanse, doduše ne one velike, ali su stalno kružili oko gola gostiju. Vidjelo se kako još nedostaje uigranosti kod Bavaraca pogotovo u završnicama akcije, ali kvaliteta je bila u potpunosti na njihovoj strani u ovom susretu.

I onda u 24. minuti gol za Bayern. Gnabry je sjajno pronašao Lewandowskog koji je pretrčao pola terena da se nađe u dobroj poziciji i u padu posprema loptu u mrežu za 1:0.

Gol pogledajte OVDJE!

Imao je Poljski napadač koju minutu kasnije još jednu dobru priliku kada se našao sam na 13 metara, ali njegov udarac je izblokiran. Činilo se u tim trenucima kako Bayern sigurno ide prema još jednoj rutinskoj pobjedi, ali tako nisu mislili Ante Čović i njegova Hertha.

U 36. minuti praktički iz ničega Hertha dolazi do izjednačenja. Lukebakio, koji se prošle sezone proslavio igranjem protiv Bayerna u dresu Fortune kada im je postigao četiri gola, dugo je vukao loptu i odlučio se na udarac s 30-ak metara. Lopta je na putu prema golu u leđa pogodila Vedada Ibiševića, prevarila Neuera i završila u golu. Bh. reprezentativac se tako ni kriv ni dužan upisao u strijelce.

Gol pogledajte OVDJE!

Nije se Bayern ni oporavio od tog šoka, a tri minute kasnije uslijedio je novi. Grujić je dobio Pavarda u duelu, lopta dolazi do Ibiševića, a on sjajno gura srpskog reprezentativca u jedan na jedan situaciju. Grujić je majstorski zaobišao Neuera i pospremio je u praznu mrežu za 1:2.

Trebao je Bayern u sudačkoj nadoknadi dobiti jedanaesterac kada je Klunter rukama gurnuo Comana, ali za suca Omersa nije bilo dovoljno elemenata za najstrožu kaznu, te se na odmor odlazi s vodstvom berlinske momčadi.

U drugom dijelu smo ponovo vidjeli dominaciju Bayerna, a u 55. minuti Gnabry je pokušao iz daljine, a Jarstein sjajnom paradom izbija loptu u korner.

No, u 59. minuti Marko Grujić radi veliku glupost kada u duelu daleko od lopte bespotrebno gura Lewandowskog u kaznenom prostoru, a sudac Omers pomoću VAR-a pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo upravo Poljak i zabio svoj drugi pogodak na susretu te donio Bayernu izjednačenje 2:2.

Gol pogledajte OVDJE!

Bilo je dosta poluprilika za Bayern nakon izjednačenja, a od većih vrijedi istaknuti onu kada je Gnabry dodao do Tolissoa na 11 metara, ali Francuz očajno puca pored gola.

Vremena za Bayern je bilo sve manje i nisu Bavarci uspijevali naći rupu u čvrstoj obrani gostiju. Vidio se i u ovoj utakmici taj nedostatak krilnih napadača kod Bayerna. Coman i Gnabry nisu bili loši, ali realizacija im nije jača strana. Šteta što Ivan Perišić nije imao pravo nastupa zog žutih kartona jer bi u ovom susretu sigurno navijačima Bayerna pokazao kako je veliko pojačanje za njihov klub.

Na kraju je i završilo 2:2, rezultat kojim svakako više može biti zadovoljna Hertha i njezin trener Ante Čović koji je tako na svom debiju uzeo bod velikom Bayernu na Allianz Areni.

A, zanimljiv podatak je da Bayern nije izgubio u prvoj sezonskoj utakmici Bundeslige od 2002. godine, a Hertha je neporažena od 2013.

 

T.R./Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)