Film o Anti Gotovini ruši rekorde

Vrijeme:1 min, 28 sec

Unatoč baraži iz mainstream medija jedno od najboljih otvaranja hrvatskog filma od osamostaljenja

Kako rekli u Blitz Cinestaru, od 5. kolovoza do nedjelje u Cinestar kinima film je pogledalo 16.474 posjetitelja. Gradovi u kojima film bilježi najveću gledanost su Zagreb, Split, Zadar i Šibenik. Osim u navedenim gradovima, Cinestar kina postoje u Puli, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Dubrovniku, Slavnonskom Brodu igoran visnjic mustafa nadarevic generalVukovaru. Pritom treba uzeti u obzir da se film u redovnom kino programu našao tek 8. kolovoza.

Film prikazuju i druga kina. Oglasio se i Blitz, kao distributer filma koji navodi kako je film do sada pogledalo 28.383 gledatelja što je jedno od najboljih otvaranja hrvatskog filma od osamostaljenja. Dodaju da je film najveći je interes izazvao na područjima Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zagrebačke županije.

Napeta radnja, emotivne scene, kvalitetna produkcija plus snažna glumačka postava dobitna su kombinacija za pune kino dvorane. U naslovnoj ulozi je naša holivudska zvijezda Goran Višnjić, a uz u filmu igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi. ‘General’ je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

‘General’ je simbolično prvi dan prikazan u kinima 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Usporedbe radi, najgledanije hrvatske filmove u kinima u protekle dvije godine, ‘Osmog povjernika’ (2018.) u prvom vikendu prikazivanja pogledalo je 9.116 gledatelja (ukupno 31.318), dok je ‘Uzbunu na Zelenom vrhu’ (2017.) u prvom vikendu pogledalo 12.985 gledatelja (ukupno 63.583).

Mislav Nekić

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

 

Odgovori