Od davnina hodočasnici, nekoliko dana prije blagdana Velike Gospe – Gospojine, kao znak osobnog zavjeta ili zahvale Majci od milosti – Gospi sinjskoj, pješice idu iz mnogih bh. gradova do Sinja, a ove godine po prvi put iz Busovače.

 

Dobro poznata i uhodana ekipa u sastavu Ljuban Grubešić, Mladen Akrap, Damir Ćosić i Velimir Akrap jutros je u 5 sati nakon molitve kod kipa sv. Ante Padovanskog u Busovači zaputila se na put dug nekoliko stotina kilometara, piše busovaca.com

Plan je da preko Busovačke planine, Vranice i Raduše stignu do Ramskog jezera i mjesta Rumboci gdje će u ponedjeljak, 12. kolovoza, u 7 i 30 sati, nakon hodočasničkog blagoslova u crkvi sv. Franje Asiškog, s još nekoliko desetaka hodočasnika, zaputiti prema svetištu Gospe sinjske.

Hod traje tri dana. Prvi dan se ide od Rumboka do Šujice. Drugi dan od Šujice, preko Borove Glave do Pologa, i treći dan preko Vagnja do Sinja.

Želimo im obilje blagoslova, sreće i uspjeha na njihovom hodočašću.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.