U Viru je u sklopu manifestacije „Domovini vjerni u vjeri postojani“ služena koncelebrirana sveta misa za poginule branitelje. Predvoditelj misnog slavlja bio je prof. don Mladen Parlov, prodekan splitskog Katoličkog bogoslovnog fakulteta, urednik teološkog časopisa i znanstvene revije ‘Crkve u svijetu’, autor više knjiga, nekadašnji član Svećeničke nogometne reprezentacije, koji je govoreći o domovini i domoljublju posebno ukazao na profaniranje koje se smišljeno provodi.

U nastavku teksta donosimo dio govora koji je posebno ganuo prisutne:

“Na djelu je jedna smišljena inverzija. Ide se do toga da se medijskom manipulacijom želi ogaditi država. Najprije vama dragi branitelji. Ali i svima nama. Državu koju smo čekali stoljećima žele nam ogaditi. Žele nas dovesti do toga da kažemo „Kakva je ovo država. Što će nam ovakva država“ Nameću nam poistovjećivanje vlasti i države, da ne razlikujemo vlast od države. Potrebno je razlikovati vlast od domovine. Vlast je prolazna, a domovina stalna. Za domovinu se treba boriti, a vlast mijenjati ako nije dobra.”

“Kako je tužno vidjeti vas dragi hrvatski branitelji koji ste ponos hrvatske domovine da pognute glave hodate, da se stidite što ste sudjelovali u Domovinskom ratu.

Digni glavu visoko. Stavi beretku na glavu i hrvatski grb na čelo i ponosno hodaj. Jesi li nam ti dao domovinu, jesi li nam ti dao slobodu, koga se imaš stidjeti, pred kim se imaš sklanjati. Ne hodi pognute glave nego uzdignuta čela.

Budite čestiti ljudi i ponosni na svoju domovinu. Moramo se svi zajedno truditi da Hrvatska bude bolje, da Hercegovina bude bolja,da Bosna bude bolja. Da hrvatski narod bude blagoslovljeniji. A biti će ako svi zajedno budemo znali cijeniti žrtvu koja je prikazana koja je pala i ako budemo znali s Bogom graditi svoje živote u snazi Božjega blagoslova.”

Predivnu propovijed je završio blagoslovom i poželio da naši budući naraštaju ostanu u domovini.

 

ero.tel/ https://ero.tel/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.