PREUZIMANJE NEKADAŠNJEG GIGANTA; ”Violeta” želi čiste račune, kao i zemljište oko “Laste” koje su uzurpirali Čapljinci

Vrijeme:58 sec
Na aukciji polovicom lipnja, ove godine, Tvornica keksa i vafla „Lasta” Čapljina, poduzeće u stečaju, dobila je novog vlasnika.

 

Kupac je tvrtka „Violeta” iz Gruda.

Međutim, razgovori oko potpisivanja kupoprodajnog ugovora još se vode, doznao je Čapljinski portal od Behrije Huseinbegović, stečajne upraviteljice.

S jedne strane kupac traži čiste račune, što uz računovodstvene podatke, podrazumijeva i čišćenje dijela kruga koji se prema skici Geoportala prostire na 6,3 hektara.

Na dijelu tog prostora građani su uzgajali različite vrste voća i povrća, a trenutačno je u tijeku priprema i tog prostora, koji se prostire sve do željezničke pruge.

Potpisivanje kupoprodajnog ugovora obavit će se tek nakon potpunog sagledavanja svih činjenica i potpunog uređenja kruga, odnosno novi vlasnik očito želi u svakom pogledu čiste račune.

Tek tada će se znati i iznos za koji je tvrtka „Lasta” u stečaju prodana.

Podsjećamo, aukcija u lipnju bila je četvrta za prodaju nekretnina, opreme i nematerijalne imovine. Na prvoj aukciji cijena „Laste” iznosila je 11,2 milijuna KM, na drugoj 9,2 milijuna, a na trećoj 8,4 milijuna KM.

Inače, novi vlasnik je preuzeo obvezu nastaviti obnovljenu proizvodnju.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori