Plenković: Karamarko je dao svoj doprinos, ali stvari idu naprijed

Vrijeme:2 min, 21 sec
Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi u Opatiji, gdje se sastao s tamošnjim gradonačelnikom Ivom Dujmićem. U razgovoru s novinarima osvrnuo se na najavu kandidature Tomislava Karamarka, ali i jučerašnju izjavu Ive Josipovića….

– HDZ je demokratska stranka, svatko tko ima ideje može izaći sa svojom platformom. Tko god se želi igrati demokracije, neka se igra, rekao je Plenković kojega su novinari pitali da komentira najavu Tomislava Karamarka da bi se mogao kandidaturi na unutarstranačkim izborima.

Za Karamarka je kazao kako je “vodio HDZ prije više od 3 godine”, da su “sami srušili svoju vladu” te da nema razloga s njim polemizirati.

– Nemam ja razloga se s njim polemizirati uopće. Čovjek je vodio stranku prije više od 3 godine, sami su srušili svoju vladu, nisu se uspjeli rekonfigurirati s parlamentarnom većinom, napustio je tu dužnost, rekao je Plenković.

Odbacio je Karamarkove izjave da se vrh HDZ-a udaljio od birača.

– Nismo se ni od koga udaljili, politika koju vodimo zdrava je i ja vjerujem u razboritost birača, vide gdje tko zemlju vuče. On je imao svoju priliku, kazao je Plenković.

Podsjetimo, osim Tomislava Karamarka, svoje kandidature ili mogućnost da se kandidiraju za novog predsjednika HDZ-a dosad su najavili bivši ministri vanjskih poslova Davor Ivo Stier i Miro Kovač.

U javnosti se spekulira da bi se kandidirati mogao i potpredsjednik stranke Tomislav Tolušić, te HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Penavina popularnost u stranci ispituje se i preko nedavno otvorenog profila na Facebooku “Ivan Penava – za predsjednika HDZ-a”, a potvrda njegove popularnosti mogla se vidjeti i na ovogodišnjoj Sinjskoj alci.

O Josipovićevoj izjavi …

Komentirao je i jučerašnju izjavu bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji je u komentaru govora predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Knina, kazao da su se mnogi pitali je li ona u “alkoholiziranom stanju”.

-Vidio sam, mislim da je to jedna jako teška izjava, rekao je Plenković o Josipovićevoj izjavi.

Dodao je kako smatra da je cijela proslava, i prijem vojnih zapovjednika večer ranije, bilo lijepo događanje i okupljanje onih koji su branili Hrvatsku.

-Milim da je cijela proslava 24. obljetnice VRO Oluja bila dostojanstvena s porukama i govorima i ozračjem u Kninu, mislim da je bilo jako lijepo. Predsjednik HBK-a, nadbiskup Puljić imao je lijepu propobijed i ja mislim da je sve skupa bilo dobro, rekao je Plenković novinarima.

Podsjetimo, Ivo Josipović je  komentirajući govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Knina, kazao kako je riječ o neprimjerenom govoru.

-Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola, kazao je u utorak Josipović.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)