DODIK: Priča o ruskoj vojnoj bazi u RS izmišljena kako bi razgovore s Hrvatima oko Izbornog zakona stavili u zapećak

0

Rusija želi vojnu bazu RS, a opcija razmjene teritorija koja bi dovela do podjele BiH i dalje postoji, objavio je nedavno njemački Die Welt.

“S obzirom na to da to predstavlja jačanje NATO u regji, nije iznenađujuće što Rusija parira. Dok NATO u bivšoj Jugoslaviji računa prije svega na Albaniju, Kosovo i Hrvatsku, dotle se Rusija koncentrira na Srbiju i Republiku Srpsku, srpski entitet u Bosni i Hercegovini. SAD na Kosovu imaju jednu od svojih najvećih vojnih baza – Kamp Bondstill. Rusija želi u bosanskohercegovačkoj srpskoj republici napravi svoju vojnu bazu”, piše u članku koji je objavio Die Welt.

U intervjuu za srbijanski list Alo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik demantirao je ove navode.

“To je potpuna i apsolutna laž. Neki lažima pokušavaju napraviti štetu Republici Srpskoj. Pisali su i ranije, pa se to pokazalo neistinitim”, kazao je Dodik.

On je ponovio svoj raniji stav o NATO-u i da u tome prati Srbiju.

“To su oni izmislili zbog svojih unutrašnjih potreba, kako bi u zapećak stavili razgovore s Hrvatima oko izbornih zakona, kao i s nama Srbima oko pitanja nametnutih rješenja visokog predstavnika. Oni umjetno drže tu priču u nastojanju da zadrže njima lojalne srpske kadrove koji im pomažu imenovati svoje ljude na važnim mjestima. Mi iz Republike Srpske i SNSD-a kao pobjednik izbora samo tražimo da se implementiraju izborni rezultati. EU je jasno rekla da ulazak u NATO nije uvjet i da vlast treba formirati. Tu blokadu trebaju objasniti Bošnjaci, a mi smo spremni sutra ući u Parlament. Na ovaj način Srbi se ponižavaju jer se ne poštuje njihova izborna volja. Bošnjaci i Izetbegović imaju cilj majorizaciju Srba i Hrvata i pokušavaju sa SDS-om, koji je gubitnik na izborima, vlast bez SNSD-a”.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara