ZOVKO: Za Hrvate u BiH od ključne važnosti što je prioritet budućeg Vijeća ministara izmjena Izbornog zakona

Vrijeme:49 sec
Povodom današnjeg potšisivanja sporazuma o principima formiranja novog  Vijeća ministara BiH između HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA na Facebooku se oglasila zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

– Pozdravljam i podržavam današnji dogovor lidera HDZ BiH, SDA i SNSD-a o formiranju Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine i potpisivanje Principa za formiranje vlasti na razini Bos ne i Hercegovine, napisala je Zovko.

Zovko smatra da je za Hrvate u BiH od ključne važnosti što je u programu budućeg Vijeća ministara i parlamentarne većine na državnoj razini kao prioritet jasno naznačeno provođenje presuda domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon Bosne i Hercegovine, u svrhu osiguranja ustavne i institucionalne ravnopravnosti naroda i građana uz legitimno predstavljanje u skladu s izbornom voljom.

– Ova odluka je korak prema boljoj budućnosti i izgradnji BiH kao moderne i europske države koja poštuje jednakopravnost svih konstitutivnih naroda – napisala je na Facebooku Željana Zovko.

 

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)