I.Pletikos: Braćo Hrvati, probudimo se, ujedinimo se, ili barem se prestanimo dijeliti zbog pizdarija!

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

Ovo jednostavno moram napisati. Vidim kako stvari idu; a idu krivim, odnosno jedinim neželjenim putem.

Notorna je istina da prema stanju stvari i strukturi biračkog tijela jedini koji imaju stvarnu, realnu šansu za pobjedu su Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro. Pobjednika će paradoksalno odrediti prvi krug izbora, pobjeda u duelu KGK vs Škoro, a još paradoksalnije najveće šanse da sigurno uđe u drugi krug ima Zoran Milanović. Ali samo da bude , ako sve bude išlo po redu stvari, konačni gubitnik. Ne ću sada ići u numeričku i podrobniju analizu ove teze. Drugim riječima u normalnom tijeku stvari Milanović ima neznatne, niti minimalne šanse za pobjedu. 

U redovnom tijeku stvari!

Ali hrvatska politička paradržava nikad ne dozvoljava da se sve odvija po “redovnom tijeku stvari”. Jer postoji jedan, doduše teško vjerojatan scenarij u kojem bi Milanović ipak mogao postati pobjednik. kako stvari idu on je sve manje nevjerovatan. Scenarij glasi: neka se KGK i Škoro čim više zakrve, od konkurenata nek postanu pravi neprijatelji, i to ne nužno (samo) oni, već njihovi glasači “navijači” (koji svi pripadaju istom “desnom”,domoljubnom korpusu), a mediji (+ društvene mreže) su tu da to naviju taj rat na stotu potenciju. Na kraju će se brojati mrtvi, a to će biti oni koji u drugom krugu ne će iz bijesa, povrijeđene taštine, inata da susjedu crkne krava i čega sve ne, glasovati za zajedničkog tada kandidata “desnice”. Tada i samo tada Zokijevih do najviše 40% u drugom krugu rastu naglo na preko 50%.

Kako rekoh vidim da se temperatura “sustava”, polako zagrijava da bi se u pravom trenutku pregrijala. Vidim i onu uvijek isti crnu ruku koja drži sklopku i gleda brojčanike tlaka i temperature. Hrvatska domoljubna scena, a imali smo recentni nedavni primjer(čić) rado se dijeli, zaboravljajući da hrvatska riječ đavao dolazi od starogrčke riječi diabolos (lat diabolus), a što sve znači : Djelitelj. Zašto đavlima i suvremenim demonima njihovim dajemo toliku šansu?

Braćo Hrvati, probudimo se, ujedinimo se, ili barem se prestanimo dijeliti zbog pizdarija!

Ivan Pletikos/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)