ZAGREB; Policija otkrila detalje šesterostrukog ubojstva

Vrijeme:1 min, 57 sec

U Policijskoj upravi zagrebačkoj održana je izvanredna konferencija za novinare vezano za šesterostruko ubojstvo na Kajzerici.

Ponovljena je informacija da je sinoć u 21.30 OKC PU zagrebačke zaprimio nekoliko dojava da je u Cimermanovoj ulici došlo do uporabe vatrenog oružja. Na mjestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba od kojih dva muškarca, tri žene i jedno dijete. Nakon prikupljenih osnovnih saznanja i obavijesti policija je došla do podataka da bi se jedna osoba mogla bi dovesti u vezu s počinjenjem djela, piše HRT.

– Ta osoba je za sada povezana s jednom od žrtava na način da imaju zajedničko dijete koje je također pronađeno na mjestu događaja i koje je odvedeno u odgovarajuću ustanovu, ne možemo reći koju. Zbrinuta je – rekao je Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke.

Pokrenuta je potraga za osobom. Oko 3.30 na području Brezovice locirano je osobno vozilo i počinitelj koji se nakon poziva na predaju nije predao policiji nego je izvršio samoubojstvo.

U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje događaja, dok je na mjestu samoubojstva očevid obavljen.

– Motiv za sada nismo utvrdili, dodao je. Policija, kaže, nije imala nikakve ranije dojave vezano za prijetnje i obiteljsko nasilje od strane počinitelja prema žrtvi, odnosno obitelji.

– Počinitelj nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela, izuzev što je evidentiran 2016. godine za počinjenje jednog prekršaja iz domene remećenja javnog reda i mira na području Trešnjevke – otkrio je Rašić odgovarajući na pitanja novinara.

Upitan ima li policija saznanja jesu li sve žrtve živjele u kući u kojoj su ubojstva počinjena, Rašić odgovara:

– Prema dosadašnjem istraživanju, radi se o obitelji i jednoj osobi, žrtvi, mlađoj muškoj osobi za koju ćemo utvrditi po kojem osnovu se ona zatekla u toj obitelji.

Na mjestu počinjenja samoubojstva pronađeno je vatreno oružje s kojim je samoubojstvo izvršeno, a koje je počinitelj posjedovao ilegalno. Nakon što ga je policija locirala u Brezovici, pozvali su ga na predaju, nakon čega je počinitelj izašao iz vozila i u neposrednoj blizini izvršio samoubojstvo.

Od 2017. godine počinitelj je imao prebivalište tamo gdje i žrtve, u Cimermanovoj ulici. Policija potvrđuje i da je počinitelj rođen u Vukovaru 1983. godine. Informacijama da je bolovao od PTSP-a policija ne raspolaže.

Rašić se osvrnuo i na informaciju da je počinitelj radio kao taksist u Zagrebu.

– Možemo potvrditi da se bavio taksi prijevozom.

Okolnosti zločina se još uvijek istražuju.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)