ODVIJAT ĆE SE U TRI FAZE; Dostavljen plan ponovnog pokretanja proizvodnje u Aluminiju

Vrijeme:1 min, 21 sec

– Nakon svih proteklih razgovora sa članovima Nadzornog odbora, Uprave društva, Hrvatske političke reprezentacije u FBiH i Vlade FBiH izneseni su prijedlozi i analize ponovnog pokretanja proizvodnih pogona u društvu “Aluminij d. d. Mostar. Predstavnicima sindikata je dostavljen plan pokretanja proizvodnje koji će se odvijat u tri faze – priopćeno je iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija, javlja HMS.

Iz Sindikata navode da prva faza počinje pokretanjem proizvodnje u Ljevaonici, druga faza pokretanjem proizvodnje u Anodama i treća faza pokretanje proizvodnje u Elektrolizi.

“Plan početka pokretanja prve faze planiran je 01. rujna 2019. godine. Druga i treća faza pokretanja proizvodnje planirana je za 01. Listopad 2019. Godine. Ponovnim pokretanjem proizvodnje planirano je da se na radna mjesta vrati 558 zaposlenika koji će htjeti ostati na svojim radnim mjestima uz ponuđene nove uvjete rada”, priopćeno je.

U priopćenju stoji da je Zaključak najvećeg pojedinačnog vlasnika društva Aluminija d. d. Mostar; Vlade FBiH je da društvo neće ići u stečaj te su Upravi Aluminija dali rok do 06.12.2019. godine dok traje program financijske konsolidacije i restrukturiranja da nastave sa traženjem strateškog partnera.

“NZS Aluminij d. d. Mostar je jasno iznio i precizirao ispunjenje svojih zahtjeva po pitanju doprinosa sa svim pripadajućim porezima, reprogramiranje kreditnih obaveza kod komercijalnih banaka, osiguravanje otpremnina kao i plan i program zbrinjavanja tehnološkog viska zaposlenika”,  priopćeno je.

Sindikat navodi da će sukladno dobivenom službenom prijedlogu i programu zbrinjavanja tehnološkog viska zaposlenih sazvati Skupštinu Sindikata i prezentirati dostavljene prijedloge i programe.

“Nakon održavanja skupštine sindikata izaći se u javnost sa konkretnim službenim zaključcima legitimnih predstavnika sindikata”, priopćeno je iz NZS Aluminija.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)