SKANDALOZNO/ HADŽIOMEROVIĆ O PREDSJEDNICI RH: J**em ti mater kobilo ustaška!

Vrijeme:1 min, 5 sec

Bakir Hadžiomerović, bivši novinar FTV-a i nekadašnji urednik i voditelj popularnog političkog magazina „60 minuta“, koji je bio i SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva BiH, frapantnom i skandaloznom objavom na Twitteru o hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović dokazao je da u političkom Sarajevu itekakvo vlada ozračje kroatofobije, piše Hrvatski Medijski Servis.

Naime, na svom Twitter profilu Hadžiomerović je komentirao lažnu vijest da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Jerusalem post izjavila kako je u BiH dominantan militantni islamizam.

„Da ne okolišamo, j**em ti mater kobilo ustaška!“, napisao je Hadžiomerović na Twitter profilu.

Iza ove skandalozne izjave krije se neizmjerna količina kroatofobije koja je u zadnjih nekoliko dana posebno izražena u sarajevskim medijsko-političkim krugovima. U jedan Tweet stao je govor mržnje, seksizam, fašizam i ksenofobija.

Podsjećamo, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović jasno i nedvosmisleno demantirala je navode iz članka objavljenog u Jerusalem postu, a naknadno se oglasila i sama autorica teksta koja je demantirala navode o tome da je predsjednica RH izjavila da je u BiH dominantan militantni islamizam.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori