HNS BIH: Medijska histerija protiv Hrvata i dalje naslonjena na laži i mržnji

Vrijeme:2 min, 54 sec

-Erupcija teških uvreda i komentara u posljednja 24 sata doslovno je bombardirala javni i medijski prostor u Bosni i Hercegovini. U silnom natjecanju tko ima veće i bolje manire s jasno vidljivim elementima fašizma te tko stoji na „braniku Bosne“ teško je, nažalost, i ovaj put izdvojiti. U silnom nadmetanju dežurnih nacionalističkih poltrona, wannabe „twitteraša“ i sitnih političkih marioneta nemoguće je ne primijetiti užasnu i tešku realnost svega što se skupilo na političku scenu „tolerantnog i europskog Sarajeva“, stoji u priopćenju za javnost HNS-a BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Iz HNS-a navode da medijski rat, priopćenjima, izjavama punim mržnje i raznim reagiranjima, sve na osnovu poluinformacija, jasno oslikava političku stvarnost koju svakodnevno proživljavamo u Bosni i Hercegovini.

“Političko Sarajevo i cjelokupno vodstvo bošnjačkih političkih predstavnika, zadnjim orkestriranim i usmjerenim napadima obrušenim na Hrvate u Bosni i Hercegovini, ne libi se napasti izmišljenim izjavama i dužnosnike susjedne nam i prijateljske Republike Hrvatske”, priopćeno je iz HNS-a.

HNS podsjeća da su u svakom istupu svi dužnosnici Republike Hrvatske uvijek izražavali spremnost pomoći Bosni i Hercegovini u procesima pristupanja europskoj obitelji, što mnogima izgleda ne odgovara, čime truju odnose Bošnjaka i Hrvata, te Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

-Agresivni koraci prema bh. Hrvatima koje poduzima političko Sarajevo, zapravo su bježanje od odgovorne politike. Težnja Bošnjaka i političkog Sarajeva i njihovo nezadovoljstvo ovakvim uređenjem države, nastalo je odmah potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma, kada je BiH definirana kao država triju ravnopravnih konstitutivnih naroda; Bošnjaka, Srba i Hrvata – priopćili su iz HNS BiH.

Dokaz tomu, tvrde u HNS-u, niz je reakcija koje svakim danom dobivaju svoj veći intenzitet, koristeći ulični žargon, razne spinove, uništavajući konstruktivni dijalog i dobrosusjedske odnose.

“Bošnjaci, ovakvim pristupom koji je intenzivan nakon općih izbora, nastavljaju majorizaciju te se nastoje obračunati s najmalobrojnijim konstitutivnim narodom u BiH, koristeći sve alate političkog i medijskog utjecaja, pri pokušaju oduzimanja svih političkih prava konstativnog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”, priopćeno je.

Očekuju reakciju međunarodne zajednice

Krovna politička organizacija Hrvata u BiH očekuje reakcije dužnosnika međunarodne zajednice kako bi se stalo na kraj produkciji spinova nastalih u kuhinji političkog Sarajeva.

“Hrvatski narodni sabor očekuje i direktne reakcije međunarodne zajednice, kako bi se koliko je moguće, stalo u kraj svim vrstama spinova, krenulo naprijed u izgradnju bolje, pravednije Bosne i Hercegovine s političkim predstavnicima koji su spremni na dijalog temeljen na kulturi uzajamnog poštovanja”, navodi se u priopćenju HNS-a te se dodaje:

-Slika koju šaljemo ovih dana iz BiH u svijet, nikako ne može biti slika zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine. Domovine koja unatoč svim izazovima i opasnostima mora raditi na pomirenju i unapređenju unutarnjih, većinsko-manjinskih odnosa, smanjenju tenzija ali i jasno pokazati opredijeljenost za mirom, sigurnošću i prosperitetom, ne samo regije kojoj pripadamo, nego i cijeloga svijeta, kako ne bi platili visoku cijenu politikantstva iz političkih igara moći, što bi nas udaljilo i od europskog i od NATO puta, što je Hrvatski narodni sabor postavio kao strateško opredjeljenje – priopćeno je.

Nužno izmijeniti Izborni zakon

U priopćenju se ističe da je stvaranje medijske histerije koja dolazi iz političkog Sarajeva još jedan dokaz da se mora ići u izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se osiguralo legitimno političko predstavljanje u BiH.

“Evidentna nervoza i medijska histerija koja dolazi iz kuhinje političkog Sarajeva, jasno nam govori, kako su izmjene Izbornog zakona za koje su zalažu iz Hrvatskog narodnog sabora, neizbježan dio europske Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz HNS-a BiH.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori