GRABAR-KITAROVIĆ ODBACILA NAVODE: Apsolutno je netočno da sam BIH prozvala nestabilnom i povezivala s terorizmom

Vrijeme:1 min, 43 sec
Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je u Izraelu natpise izraelskog Jerusalem Posta. Prema njihovu pisanju, Predsjednica RH je navodno rekla da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama. Grabar-Kitarović demantirala je napise tog medija, a iz Ureda predsjednice poručili su da je neuobičajeno reagirati na neprovjerene natpise medija.

 

Izraelski Jerusalem Post prepričao je navodnu izjavu Grabar-Kitarović tijekom posjeta Izraelu. Hrvatska predsjednica je, prema pisanjima medija, u razgovoru s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom kazala da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama, piše Dnevnik.hr.

Sarajevski mediji prenose ljutite reakcije, a iz Izraela se oglasila i Grabar-Kitarović. ”Uopće ne znam kako je došlo od te izjave jer nisam razgovara niti s jednim novinarom niti davala izjave”, rekla je Predsjednica RH.

Predsjednica je komentirala reakcije iz BiH. ”To su komentari na komentare jedne novinarke koja je napisala. Ponavljam, to nisam rekla. Reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem. To je totalni nonsens”, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

”U posljednje vrijeme vidimo niz koraka koje Bosna i Hercegovina poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni. Od optužbi za nelegalni rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kad je riječ o Pelješkom mostu i tako dalje. Mi bismo trebali razgovarati o suradnji i kako rješavati zajednička pitanja”, rekla je Predsjednica RH i dodala da je Hrvatska spremna pomoći bilo kojoj susjednoj državi, uključujući i BiH, u procesima kako bi što prije postale članice EU-a.

Iz Ureda hravtske predsjednice kazali su da napise medija treba provjeriti prije reakcije. ”U međudržavnim odnosima vrlo je neuobičajeno reagirati na neprovjerene napise medija. Svaka država najprije bi poslala svog veleposlanika u Hrvatskoj da provjeri navode, pa bi onda reagirala na odgovarajući način”, poručili su s Pantovčaka.

Predsjednica RH bi u srijedu trebala završiti državni posjet Izraelu, i to sastankom s glavnim direktorom Izraelske nacionalne kibernetičke uprave. Očekuje se da će i tamo komentirati i svoju izjavu kada je rekla da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)