OD POSLJEDICA UDARACA: Nova boksačka tragedija: Argentinac preminuo nakon borbe

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

Još jedna tužna vijest pogodila je boksački svijet. Nakon ruskog boksača Maxima Dadaševa. preminuo je argentinski boksač Hugo Santillan (23) od zastoja srca.

– Primili smo jako tužnu vijest o smrti 23-godišnjeg boksača Huga Santillana, koja se dogodila danas u bolnici u Buenos Airesu – rekli su iz svjetske boksačke organizacije.

Argentinac se u subotu borio protiv Eduarda Abreua u borbi koja je završila neriješeno, ali on je nakon meča bio u jako lošem stanju. Bio je ošamućen, pri proglašenju pobjednika nije ni mogao stajati na nogama od silnih udaraca koje je primio, a na kraju se samo srušio na pod. Liječnici su ga odmah odveli u bolnicu gdje je ustanovljeno naticanje mozga, što je na kraju zahvatilo i ostale organe.

Ubrzo je i operiran, no posljedice su ipak bile preteške i Santillan je preminuo od zastoja srca nekoliko dana nakon borbe.

Borio se u superlakoj kategoriji, a u karijeri je ukupno odradio 27 borbi, od čega je 19 puta pobijedio, šest puta izgubio i dva puta je bilo neriješeno.

Njegov promotor Kalle Sauerland, koji se brine i za karijeru našeg Filipa Hrgovića,  odao je počast preminulo boksaču.

Ovo je već druga smrt boksača u samo tjedan dana. Prije nekoliko dana preminuo je Rus Maxim Dadašev nakon krvarenja na mozgu.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)