KUMOVI NA SUPROTNIM STRANAMA; Grabar-Kitarović uoči obljetnice Oluje na Thompsonovom koncertu u Splitu, dok Škoro isti dan nastupa u Trilju?

Vrijeme:1 min, 39 sec

Njegov nastup inicirale su braniteljske udruge iz Splita, a s tim se na nedavnom sastanku složio i gradonačelnik, HDZ-ov Andro Krstulović Opara. S pjevačevim se menadžmentom, piše Jutarnji list, trenutačno pregovara.

Iako je najavio da ove godine neće nastupati na Dan pobjede, Thompson će, uspiju li pregovori u Splitu, ipak nastupiti u okviru ove obljetnice, ali dan ranije. Oni bolje upućeni u pjevačeve aktivnosti kažu da će ovo Thompsonu biti prvi put da ne nastupa točno na obljetnicu, 5. kolovoza. Navodno je jedan od razloga za to i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja, prema nekim informacijama, planira doći na Thompsonov koncert na splitskoj Rivi.

I ranije se u medijima spekuliralo da će Grabar-Kitarović uz Thompsonovu pomoć pokušati povratiti povjerenje desnice, pogotovo nakon što je svoju kandidaturu za predsjednika najavio i pjevač Miroslav Škoro. Iako Thompson neće službeno imati veze s kampanjom Grabar-Kitarović, navodno postoji plan da se ona pojavi na nekom od njegovih koncerata. Uostalom, i na proslavi Dana državnosti koju je Grabar-Kitarović organizirala mogla se čuti Thompsonova pjesma “Dolazak Hrvata”.

Thompsonov je nastup u Splitu zanimljiv i zbog toga što se isti dan, ali tridesetak kilometara dalje, u Trilju, održava koncert Miroslava Škore. Upućeni u ova zbivanja kažu i da im je neobično i znakovito što se oko Thompsonova koncerta jako angažirao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara s obzirom na to da nikada nije bio Thompsonov zagovornik. Štoviše, prošle je godine za obljetnicu Oluje u Splitu nastupilo Hladno pivo.

U ponedjeljak bi se definitivno trebalo znati hoće li Thompson nastupiti na splitskoj Rivi. Iz kruga Grabar-Kitarović poručili su: “Prioriteti su obljetnica Oluje u Kninu i Sinjska alka. O koncertu ne znamo ništa”.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)