UŽAS U KABULU; Preminuo hrvatski vojnik koji je ranjen u Afganistanu

Vrijeme:1 min, 2 sec

Jutros se dogodio napad na hrvatsko vozilo u Kabulu. Iz Afganistana stiže loša vijest, stradala su tri hrvatska vojnika iz 10. kontingenta koji je upućen u Afganistan u ožujku ove godine. Mladi vojnik koji je ranjen u napadu u Afganistanu preminuo je od posljedica ozljeda. Dvojica su teže ozlijeđena.

Ministar obrane Damir Krstičević kazao je da se rano jutros dogodio napad na hrvatski kamion u Kabulu. Riječ je o izoliranom napadu, ostali vojnici su na sigurnom. S događajima je upoznata predsjednica, Vlada RH i obitelji stradalih vojnika.

Ozlijeđeni su vojnici iz Osijeka i Vinkovaca dok je preminuli vojnik iz Sesveta. General Boris Zdilar, načelnik saniteta, potvrdio je težinu ozljeda. Preminuo je vojnik imao ozlijede glave, drugi vojnik lom bedrene kosti, trećem je ozlijeđena ruka. Bit će zbrinuti u Hrvatskoj što prije bude moguće. General Tuškan podsjeća da su hrvatski pripadnici specijalnih snaga već doživjeli sličan incident u Kabulu, no ne s takvim ozljedama. Trenutačno je u Afganistanu 99 hrvatskih vojnika. Hranj podsjeća da naši vojnici na teren idu uz potpunu zaštitu, no takve incidente teško je prevenirati. Preminuli vojnik je 1992. godište, pet je godina u sustavu kao i drugi vojnik, dok je treći 1987. godište.

 

Dnevik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori