Napadnuti hrvatski vojnici u Afganistanu!

Vrijeme:57 sec

 

Za 10:30 sati sazvana je izvanredna press konferencija u Ministarstvu obrane.
Ministar obrane Damir Krstičević objavio je da se jutros dogodio napad na vozilo HV u Kabulu. “Tri vojnika su ozlijeđena, jedan od njih teško je ozlijeđen i u životnoj je opasnosti.”.

Prema izjavama svjedoka došlo je do napada navodnog bombaša samoubojice koji se trokolicom zaletio u automobil u kojem su bili hrvatski vojnici.

Ministar obrane Damir Krstičević pojasnio je o čemu se radi.

Nažalost, rano jutros dogodio se napad na vozilo HV-a u Kabulu u Afganistanu. Prema zadnjim informacijama, imamo tri ozlijeđena hrvatska vojnika od kojih je jedan zadobio teške tjelesne ozljede glave i u životnoj je opasnosti.

Ostala dvojica vojnika zadobila su teže ozljede, ali su van životne opasnosti. Konkretno se kod jednog radi o lomu noge, a kod drugog o ozljedi ruke. Radi se o izoliranom napadu, a svi ostali pripadnici hrvatskog kontingenta su na sigurnom.

Naši časnici su s obitelji stradalog vojnika kako bi im pružili svu potrebnu pomoć i podršku. Rano jutros sam razgovarao s predsjednicom i s predsjednikom Vlade, oni su upoznati s ovim događajima – rekao je Krstičević.

Hrvatsko nebo

Odgovori