ČOVIĆ S IZASLANSTVOM HVO UDRUGA: Više od 20 godina se nije uspio napraviti jedinstven zakon o braniteljima

Vrijeme:55 sec
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović razgovarao je danas s izaslanstvom Udruga HVO-a proisteklih iz Domovinskog rata, javlja Hrvatski Medjski Servis.

Sastanku su nazočili: Nikica Tomić, Udruga dragovoljaca i veterana HVO HB, Jasna Zlomislić, Udruga obitelji poginulih Hrvatskih branitelja HVO HB, Lazar Martinović, Udruga nositelja ratnih odličja HVO HB i predsjednik odbora za branitelje HDZ-a BiH i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić.

Razgovarano je o situaciji u kojoj se nalaze hrvatski branitelji i braniteljske udruge u BiH te zakonima koji ih reguliraju. Posebno se govorilo o Zakonu o razvojačenim braniteljima i članovima njihovih obitelji koji je u prošlom tjednu usvojen u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Na sastanku je komentirano i to kako se više od dvadeset godina nije uspio napraviti jedinstven zakon o braniteljima, ni jedinstvene kriterije, što za rezultat danas ima velike razlike u pravima određenih braniteljskih kategorija.

Na sastanku je kazano kako će se Udruge nastaviti institucionalno boriti za bolja prava branitelja posebno kroz odbore za branitelje Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)