Paraobavještajni rad nazvao suptilnim procesom borbe za širenje demokratskog procesa

Vrijeme:1 min, 54 sec

Pupovac i dalje zajedno s Plenkovićem suptilno protiv ‘desničara iz crkvenih, nevladinih i političkih krugova’

Da se stvari u Hrvatskoj razvijaju upravo po mjeri SDSS-a slažu se mnogi, uključujući i samog Milorada Pupovca. Ne može zapravo bolje. Kada se u medijima kampanjom  sastavi lista ministara za odstrel, a u SDSS-u i HNS-u zatraže smjene prije godišnjih odmora, tako i bude.

Na temelju ovih zadnjih uspjeha se sada može javno i komotno poentirati te krenuti u zauzimanje pozicije za neki novi mandat, s drugim mandatarom. „Ja tim procesom ne upravljam i u njega nisam uključen“, Pupovac i Plenkovićodgovorio je tako Milorad Pupovac na novinarsko pitanje je li sad kupljen mir u vladajućoj koaliciji do kraja mandata?

Na pitanje pozdravljate li što se premijer riješio tereta, Milorad Pupovac odgovorio je da je to „nesumnjivo dobro, bilo bi dobro da se dogodilo ranije. Dogodilo se 5 do 12. Sada Vlada može rasterećenija ući u zadnju godinu i pol dana vladavine, posvetiti se politikama” Pupovac je objasnio i da se sada Vlada mora suočiti s trendom netolerancije koja postoji u društvu, kao i s vanjskopolitičkim izazovima.

“Tu nije riječ ni o proširivanju ili povećanju prava, nego o tome da su nekome uskraćena prava koja mu zakonom i Ustavom pripadaju“, rekao je Pupovac na temu ćirilice u Vukovaru. „Tu praksu treba početi ostvarivati. Riječ je o pravima koja su zajamčena. Ali nemamo iluzija – postoje grupacije koje Hrvatsku žele zadržati u nekoj vrsti ratnog stanja. Kad imate takvo stanje, onda uvijek nađete nekoga tko će biti dežurni ili trajni neprijatelj. Tako se to u Vukovaru dogodilo s ćirilicom i sa Srbima. Dok se to ne promijeni u samoj percepciji hrvatske većine, dok se ne vidi koliko je to ograničenje za demokraciju u Hrvatskoj – to ni SDSS, ni ja, ni Srbi u Hrvatskoj ne mogu promijeniti.”

A šlag smo izdvojili za kraj. „Kada bi se sva ova pitanja mogla riješiti izlaskom iz koalicije i uskraćivanjem podrške, to bi bila najjednostavnija stvar za kojom bi mogao posegnuti – ali ja znam da se time ne bi ništa riješilo. Oni koji vode tu kampanju bi samo likovali – desničari iz crkvenih krugova, desničari iz nevladinih krugova, desničari iz političkih krugova bi samo likovali. Ovdje se radi o suptilnom procesu borbe za širenje demokratskog procesa.”

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)