Laslo Torma: Plenkovićeva “rekonstrukcija” je lakrdija !

Vrijeme:2 min, 34 sec

 

Rekonstrukcija Vlade, koju Plenković po svom ustaljenom običaju pripisuje u zasluge sebi, kao da je on uvidje da je nužno da do nje dođe, prepotentno izjavljujući da njemu neće nitko određivati tko od ministara treba otići, a najmanje to mogu mediji i “ulica” u njegovom omiljenom žargonu, se konačno pokazala pravom farsom ili hrvatski rečeno lakrdijom, budući da razloge za smjenu niti jednog ministra ili ministrice, nije suvislo obrazložio !

Radi se o očitoj lakrdiji, budući da je smijenio upravo one ministre koji su dali ostavku na svoje funkcije radi tobožnje koncentrirane medijske (ulične) hajke na njih, i dio ministara za koje je oporba tražila da trebaju ‘otići’!

Lakrdija je tim očitija što je on za neke od sada smijenjenih ministaragovorio da dobro rade i uživaju njegovo nepodijeljeno povjerenje (Žalac, Kuščević, Tolušić) pa je očito da ih je on smijenio na pritisak upravo te “ulice” odnosno javnosti koju on smatra zapravo nužnim zlom, jer država to je On. No veće je lakrdija njegova izjava

“Odlučio sam medijski i percepcijski dojam da postoje aluzije na neke nepravilnosti, pa čak i korupciju, odagnati od programa Vlade'”.

Jer se ne radi o medijskim i percepcijskim “dojmovima”, već o činjenicama koje je valjalo istražiti i odgovorne za nepravilnosti i korupciju, a koje premijer smatra nebitnim za obnašanje ministarskih funkcija.

Njegova citirana izjava ništa nije odagnala, već je još više potvrdila sumnje da on zapravo podržava nepravilnosti i korupciju, a djeluje samo kada više nije moguće odagnati da su njegovi štićenici “umočeni” u nepravilnosti i korupciju !

Prava je lakrdija da je za novoga ministra predložio Josipa Aladrovića, protiv koga su djelatnici HZMO-a (Aladrović je bio ravnatelj HZMO-a u to vrijeme) podnijeli kaznenu prijavu Državnom odvjetništvom u Zagrebu prema sljedećim članovima Kaznenog zakona:

-članak 254. KZ-a: zlouporaba u postupku javne nabave !

-članak 291. KZ-a: zlouporaba položaja i ovlasti !

-članak 292. KZ-a: nezakonito pogodovanje !

-članak 295. KZ-a: trgovanje utjecajem !

-članak 328. KZ-a. zločinačko udruživanje !

Ovo su činjenice koje su trebale biti istražene i sankcionirane ili odbačene kao neistinite, no umjesto toga čovjeka se nagrađuje položajem ministra, sa koga čak može utjecati da se “eliminiraju” podnositelji prijave ?! Ako ovo nije lakrdija onda je odobravanje postupanja protivno navedenim člancima KZ-a !

A lakrdijaško izjavljivanje na odboru gdje je predstavljao svoje nove ministre, da on rekonstrukciju radi radi ‘općeg dobra hrvatskih građana’, a po pitanjima nepravilnosti u radu i za korupciju su “nadležne” nek druge institucije, te s time on nema ništa, je vrhunac bahatosti, neodgovornosti i čak nekompetentnosti za funkciju premijera, budući da su Vlada i njen predsjednik, upravo nadležni za kontrolu rada tih institucija na “koje se vadi” premijer Plenković ! A on smatra da s tim “nema ništa” ?!

O ostalim osobama obuhvaćenih “rekonstrukcijom” Vlade, bilo da su “šutnuti” ili predloženi bez valjanih obrazloženja, nije potrebno ni govoriti, jer je taj proces bio prava Plenkovićeva lakrdijaška predstava za javnost, koju on inače vjerojatno iz dna duše “mrzi”, pod uvjetom da uopće “dušu” ima ! A ako je kojim slučajem i ima, ona “hrli” prema EU interesima, a ne prema interesima “neukog” hrvatskog puka !

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)