Ustavni suci nisu dorasli funkciji koju obnašaju

Vrijeme:3 min, 2 sec

Ne slažem se sa mojim omiljenim komentatorom Marinkom Jurasićem (VL, 16. srpnja, 2019) koji jedini u njegovim komentarima uvijek iznosi argumente i protuargumente, što, usput,nije zadaća komentatora jer komentator u demokraciji je navijač i ne mora biti novinar.

Međutim, ovaj put je učinio velik propust uzevši kao argument članak 3. hrvatskog Ustava za Jugoslaviju. Taj Ustav je bio skrojen za Hrvatsku u Jugoslaviju, a najmanje za suverenu i nezavisnu državu Hrvatsku.

Umjesto da je stvoren novi Ustav za suverenu i nezavisnu državu Hrvatsku nakon priznanja ili nakon završetaka rata, tvorci tog Ustava, bivši komunisti Sokol i Šeks, su samo izbrisali dijelove koji su se odnosili na Jugoslaviju. Dakle, nikad nisu stvorili novi Ustav za suverenu i nezavisnu državu Hrvatsku i tražili od birača da ga na referendu potvrde ili odbace. Oni su prevarili hrvatski narod i tako počinili kazneno djelo izdaje. Naime, oni uopće ne razumiju demokratski Ustav.

Taj Ustav je protuhrvatski jer daje priliku boljševicima, jugoslavenima i četnicima te njihovim potomcima da ucjenjuju suverenu i nezavisnu državu Hrvatsku i hrvatski narod. I Sokol i Šeks su prevarili hrvatski narod i zbog toga bi u demokratskoj i pravnoj državi morali kazneno odgovarati jer je riječ o izdaji. U izradi Ustava moraju sudjelovati svi slojevi društva, a ne samo pravnici. Tako se danas stvaraju Ustavi jer u demokraciji Ustav je dogovor naroda kakvu državu želi imati.

Umjesto da je suverena i nezavisna država Hrvatska sudila partizanskim koljačima i četnicima te izvršila lustraciju, danas partizanski koljači, jugoslaveni, četnici i njihovi potomci koriste taj Ustav da progone branitelje, domoljube i lustriraju hrvatski narod. To je tragedija hrvatskog naroda jer je navedeni Ustav doveo u pitanje opstojnost hrvatske države i naroda. Zar to nije veleizdaja? Taj Ustav uopće nije demokratski jer ga nikada nije prihvatio narod na referendu. Hrvatskoj treba novi Ustav ako se želimo održati kao narod i narod ga mora potvrditi ili odbaciti na referendu. Sve dok narod ne prihvati novi Ustav, vrijedi današnji Ustav. Zbog izglašavanja Ustava treba voditi kampanju prije referenda.

To je temeljni razlog zašto Hrvatskoj treba demokratski Ustav umjesto boljševičkih podvala. U demokratskom Ustavu ne postoje nacionalne nego samo etničke manjine i za sve državljane RH je službeni jezik hrvatski jer smo pred zakonom svi isti. Pismo je hrvatska latinica za sve, bez obzira na etičnost, jer žive u Hrvatskoj

Demokratska država koja je po sustavu kapitalistička nije i ne može biti socijalna država pa sa grbače poreznih obveznika treba skinuti sve ”umjetničke” i ine udruge, te sve neradnike. Novac im treba davati prema zaslugama umjesto ih plaćati da pljuju i optužuju svoju državu.

Hendikepirani i teško bolesni pojedinci, koji su ujedno i najsiromašniji, zaslužuju pažnju države, ali to nije socijala nego humani odnosi prema nemoćnima, a svi zdravi i radno sposobni moraju zaraditi svoje plaće i mirovinu.

Istup predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića je neprimjeran jer on nije političar i ne smije istupati u javnosti. Ne samo on nego nijedan sudac. Ustavni sud mora imati svog vikara koji informira javnost o odlukama suda. Zašto onda načelnik Penava kao političar nije trebao reagirati na njegovu izjavu? Predsjednik Ustavnog suda je istupio kao partizanski i komunistički komesar, a to nam pokazuje da nije demokrat i da ne razumije ulogu Ustavnog suda u demokratskoj državi. Zašto bi Penava njega trebao informirati o postavljanju ćiriličnih ploča? Tko je on: Komesar ili predsjednik boljševičkog Ustavnog suda? Hrvatskoj treba demokratski Ustavni sud, a nikako boljševički.

Zbog ove izjave Ustavnog sudca tražim ostavke svih ustavnih sudaca jer nisu obrazovani niti su dorasli funkciji koju obnašaju. Istovremeno tražim ostavku hrvatske Vlade i svih hadezeovaca koji sjede u Saboru jer nisu dostojni da služe domovini.

 

Srećko Radović/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)