Plenković: Reći ću vam tko su novi ministri kad ja kažem da je vrijeme

Vrijeme:1 min, 30 sec
Premijer Andrej Plenković  danas u Dubrovniku sudjeluje na konferenciji Hrvatske narodne banke i Međunarodnoga monetarnog fonda.

“Reći ću vam tko su novi ministri kad ja kažem da je vrijeme”, poručio je novinarima koje su zanimala imena novih ministara.

Iako to još nije službeno potvrđeno petak se spominje kao dan kada bi moglo biti provedeno glasovanje u Saboru. Plenković će navodno već danas razgovarati sa suradnicima o tome koje bi ministre eventualno mogao zamijeniti te tko bi mogao doći na njihovo mjesto.

U ministarstvo uprave, na mjesto Lovre Kuščevića predložen je Ivan Malenica. Još se ne zna tko će biti novi ministar vanjskih i europskih poslova budući da aktualna ministrica Marija Pejčinović-Burićnajesen preuzima funkciju glavne tajnice Vijeća Europe.

Nije poznato ni hoće li biti veće rekonstrukcije Vlade. Često se u tom kontekstu u medijima spominje mogući odlazak ministara Milana Kujundžića, Gabrijele Žalac, Gorana Marića i Marka Pavića.

Klub zastupnika SDP-a počeo je u petak prikupljati potpise saborskih zastupnika kako bi pokrenuo postupak opoziva ministrice Gabrijele Žalac, te ministara Tomislava Tolušića i Gorana Marića, a zahtjev za opoziv troje ministara uputio bi u saborsku proceduru već idućeg tjedna, neslužbeno se doznaje.

Leinert Novosel: Rekonstrukcija Vlade je priprema za nadolazeće izbore

Gostujući u HRT-ovom Studiju 4, komunikologinja Smiljana Leinert istaknula je kako je rekonstrukcija pripremu za nadolazeće izbore.

– Mislim da je premijer Plenković shvatio da neke stvari ne idu najbolje i da je sad zadnji trenutak ako želi napraviti neke inovacije. Ja ovu rekonstrukciju promatram kao pripremu za nadolazeće izbore. Postavlja se pitanje kakav je to znak da se to odvija baš ljeti kad nikoga nema i kad se obično kaže da se ljeti izvode stvari koje baš i nisu popularne pa da prođu što diskretnije, zapitala se Leinert Novosel.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)