Prvak ABA lige ostaje bez Eurolige?

0
Na sastanku koji je održan u četvrtak Münchenu odlučeno je da će pobjednik ABA lige imati prioritet kod dodjeljivanja jedna od tri specijalne pozivnice, ali više neće imati izravno mjesto. Naravno, riječ je o sezoni 2020./21.

No, navodi se da će imati samo prioritet, nikako ne sigurno mjesto u najjačem europskom košarkaškom klupskom natjecanju. Dakle, odluka je na ljudima koji vode Euroligu, tako da važnost ABA lige postaje mizerna.

– Nakon promjene licenciranja klubova od sezone 2020./21. prvak ABA lige imat će prioritet za jednu od tri pozivnice. Ali to ne znači nužno da će imati i predstavnika – otkrio je izvor za Sport klub.

Sigurno mjesto u Euroligi po završetku sljedeće sezone ima 11 klubova s A licencom, a to su Real, Barcelona, Baskonija, Fenerbahče, Efes, Panathinaikos, Olimpijakos, CSKA, Makabi, Žalgiris i Armani, kao i Bayern i Asvel, koji imaju dvogodišnje specijalne pozivnice. Njima će se pridružiti pobjednik i finalist Eurokupa, kao i tri kluba koji dobiju jednogodišnje pozivnice.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara