Ovo je pet zaključaka sa sastanka s Čovićem u Aluminiju

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Nakon zajedničkog sastanka predstavnika Sindikata i zaposlenika “Aluminija” te Nadzornog odora i Uprave s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i Jelkom Milićević, doneseno je nekoliko zaključaka, priopćeno je iz uprave „Aluminija“, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

1.Prioritet u narednim aktivnostima hrvatskih političara na svim razinama vlasti u BiH kao i Nadzornog odbora, Uprave i Sindikata bit će postupno zbrinjavanje i skrb o radnicima “Aluminija”.

2.Hitno će biti zatraženo od nadležnih institucija rješavanje obveza za mirovinsko osiguranje radnika “Aluminija”, što će biti prvi prioritet hrvatskim predstavnicima u vlasti.

3.Zaključak svih sudionika sastanka je da “Aluminij” d. d. ne ide u stečaj dok se ne sagledaju sve mogućnosti pokretanja proizvodnje ili jednog njenog dijela.

4.Potrebno je napraviti analizu o mogućem postupnom oživljavanju pogona, koja bi se trebala realizirati u najkraćem roku te u skladu s rezultatima odlučit će se o daljnjem djelovanju i mogućem vraćanju zaposlenika u proizvodnju.

5. U daljnjem odlučivanju o sudbini poduzeća i radnika bit će, uz Nadzorni odbor i Upravu, uključeni i predstavnici Sindikata i zaposlenika bez kojih neće moći biti donesena ni jedna odluka

Također, u priopćenju je navedeno i da se nadaju i očekuju pomoć od Vlade Republike Hrvatske, koja je, podsjetimo, 12-postotni suvlasnik “Aluminija”.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori