KAJIN NA FACEBOOKU HMS-A: Politika se prema narodu ponijela maćehinski; zašto se Vlada RH nije uključila u pregovore o Aluminiju?

Vrijeme:1 min, 24 sec
Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru  Damir Kajin na Facebook stranici Hrvatskog Medijskog Servisa osvrnuo se na temu propasti hercegovačkog giganta Aluminija iz Mostara.

-Ono što je bio Uljanik za Pulu to je Aluminij, ne samo za Mostar već cijelu Hercegovinu.
Hercegovina ne može živjeti samo od vjerskog turizma, doznaka iz inozemstva i invalidskih mirovina – napisao je Kajin u komentaru na Facebooku HMS-a.

Napominje da je žalosno ako je cijena struje bila jednini uvjet privatizacije, a da u tom slučaju ponuda nije prihvaćena.

“Ako je samo cijena struje bila uvjet privatizacije, onda je žalosno da ta ponuda nije prihvaćena, jer ako propadne elektroliza tvornica se više neće pokrenuti”, mišljenja je Kajin.

Bivši saborski zastupnik problematizira ulogu Vlade RH koja se nije uključila u pregovore oko Aluminija iako posjeduje 12 posto vlasništva u Aluminiju.

-Zašto se Vlada RH nije uključila i potražila neku opciju u pregovorima s Vladom FBiH? – pita se Kajin te dodaje:

“I ponovo se postavlja pitanje, zašto odnosi između Mostara i Sarajeva te Sarajeva i Zagreba za 900 radnika Aluminija moraju biti problem, a ne rješenje? Ako je tome tako, bojim se da se politika i ovoga puta prema narodu ponijela maćehinski”, napisao je na Facebook stranici HMS-a bivši zastupnik u Hrvatskom saboru Damir Kajin.

Podsjećamo, Aluminij je ugašen sa utorka na srijedu, četiri minute iza ponoći, jer je zbog neplaćenih dugova isključen s visokonaponske elektroenergetske mreže. Tako je bez posla ostalo 900 radnika.

Vlada FBiH kao vlasnik 44 posto udjela u kompaniji nije imala sluha za radnike Aluminija i nije pristala subvencionirati cijenu električne energije što je bio jedini uvjet švicarskog diva Glencorea da privatizira i investira u Aluminij.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori