HMS EMITIRA UŽIVO: Pogledajte što je dogovoreno na sastanku predstavnika Sindikata Aluminija s Čovićem

Vrijeme:2 min, 40 sec
16: 00 Nakon sastanka s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, predstavnici sindikata Aluminija novinare i svoje kolege radnike izvjestili su o čemu se razgovaralo na sastanku. Predstavnik Neovisnog sindikata Aluminija

Pero Bebek kazao je kako im je obećana uplata doprinosa za proteklih 16, plus 4 mjeseca. Rekli su i kako ih je Čović pitao žele li nastaviti raditi i da se proizvodnja u Aluminiju ponovo pokrene, na što su oni odgovorili potvrdno. Kazali su i kako ne  žele otvaranje stečajnog postupka jer bi to, po njihovom mišljenju bio kraj Aluminija. Predsjednik Sindikata Romeo Biokšić rekao je kako će se ići u pregovore s bankama oko kreditnih zaduženja radnika. Rekli su kako sada odlaze na sastanak  s predstavnicima Vlade fBiH, malih dioničara i uprave u Aluminij.Detaljnije pogledajte u video izvještaju HMS-a.

 

14: 00 Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović stigao je pred središnjicu strenke u mostarskoj ulici Kneza Domagoja, ispred koje se nalazi nekoliko stotina radnika Aluminija, u kojem je jučer iza ponoći prekinuta proizvodnja, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa. Jedna skupina radnika uzvikivala je “lopove, lopove” i “izdaja, izdaja”. Očekuje se kako će se Čović obratiti nezadovoljnim radnicima. U zgradu HDZ-a na sastanak s Čovićem ušli su predstavnici Neovisnog sindikata Aluminija, te predsjednik Nadzornog odbora tvrtke dr. Zdenko Klepić.

Direktor Aluminija Dražen Pandža s radnicima ispred zgrade HDZ-a. Foto: HMS

13:00 Kako javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa s lica mjesta direktor Aluminija Dražen Pandža i član Uprave, izvršni direktor tvrtke za tehničke poslove Boris Vican napustili su upravnu zgradu Aluminija, gdje su nazočili sastanku s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, bez obraćanja novinarima. Neslužbeno HMS doznaje da su se čelnici Aluminija uputili pred središnjicu HDZ-a, gdje će radnike upoznati s detaljima razgovora s Čovićem. Oko 13.20 iz zgrade Aluminija, prema središnjici HDZ-a BiH krenuo je i Čović.

 

12.30 U 12 sati počeo je sastanak predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića s članovima uprave i Nadzornog odbora Aluminija u upravnoj zgradi poduzeća.  Sastanak je zatvoren za javnost, a ispred zgrade uprave Aluminija okupio se veliki broj novinara, koji očekuju izjave po završetku sastanka, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Novinari ispred upravne zgrade Aluminija očekuju ishod sastanka Čovića s upravom kompanije. Foto: HMS

Radnici Aluminija i građani koji ima pružaju podršku okupili su se istovremeno ispred zgrade HDZ-a BiH koju osigurava policija. Ispred zgrade pale se svijeće, piše Bljesak.info.

Radnici Aluminija ispred središnjice HDZ BiH. Foto: Bljesak.info

Naime, iako je jučer dogovoreno da će čelnik stranke Dragan Čović primiti predstavnike radnika u središnjici stranke, jutros je priopćeno kako on u podne ide u tvornicu kako bi se tamo susreo s Upravom.

”Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović obići će danas mostarski Aluminij, te će se sastati sa menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija. Prilikom sastanka razgovarat će se o trenutnom stanju i problemima te mogućnostima za rješenje kratkoročne i dugoročne situacije u Aluminiju. Sastanak će se održati u 12.00 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija”, stoji u priopćenju stranke.

Foto: Bljesak.info

Radnici su obznanili kako ne pristaju na sastanak u krugu poduzeća nego da žele razgovarati u središnjici stranke.

 

 

Branimir Galić/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)