PROSVJEDOVALI PRED SREDIŠNJICOM; Oglasio se HDZ BiH; za sutra najavljen sastanak s predstavnicima Aluminija

Vrijeme:1 min, 15 sec
Nekoliko stotina radnika mostarskog Aluminija, koji je noćas prestao s radom, okupilo se u srijedu nešto prije 13 sati ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru tražeći odgovore za nastalu situaciju.

Međutim, pred radnike Aluminija nitko još nije izišao iz Središnjice HDZ-a BiH, oko koje se nalaze i specijalne snage policije.

Iz HDZ-a BiH priopćeno je da će se predstavnici te stranke sastati s menadžmentom, Nadzornim odborom i Sindikatom Aluminija, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U priopćenju HDZ-a BiH se navodi da nemogućnost organizacije električne energije Aluminiju predstavlja udar na život kako u cjelokupnoj BiH, tako i u Hercegovini.

“Smatramo kako je trenutno najvažniji zadatak brinuti o radnicima te što prije doći do kratkoročnog, dugoročnog ali i trajnog rješenja”, priopćeno je.

Iz HDZ-a su mišljenja da će sutrašnji sastanak s menadžmentom i s novim Nadzornim odborom dati realnu sliku stanja i ponuditi opcije za rješenje današnje situacije.

-Svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovnih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova – stoji u priopćenju.

Navodi se da je u ovom trenutku ključna smirenost, kako bi izbjegli moguću daljnju štetu, kao i izbjegavanje radnji koje nas sve skupa mogu odmaknuti od postizanja konačnih rješenja.

-Vjerujemo kako je samo zajedničkim djelovanjem i preuzimanjem odgovornosti moguće doći do prihvatljivog rješenja – stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)