Kao što je i najavljeno, točno minutu nakon ponoći nekadašnji hercegovački gigant Aluminij je ostao bez napajanja električnom energijom.

To de facto znači propast pogona Elektrolize. Zbog naglog skidanja sa visokonaponske električne mreže gotovo je izvjesno da Aluminij više nikada neće pokrenuti proces proizvodnje u dosadašnjem obliku.

Podsjećamo, direktor Aluminija Dražen Pandža večeras je uputio dopis zaposlenicima u kojima se nalažu pripreme za proces gašenja proizvodnje.

“Zadužuju se direktori i rukovoditelji da odmah rasporede radnike sukladni potrebama procedure gašenja, kako bi se pokušalo spriječiti nastajanje neotklonjive štete po zdravlje ljudi i imovinu Društva”, stoji u odluci koju je popisao direktor Aluminija Dražen Pandža, gdje se nalaže svim direktorima, rukovoditeljima i radnicima da se odmah pristupi sukladno Proceduri gašenja proizvodnje”, napisao je Pandža.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.