GRMOJA O ALUMINIJU: Ne čujem kolege Raguža i Ljubića, nitko ne ustaje za te radnike u Mostaru

Vrijeme:58 sec
Zastupnik u Hrvatskom saboru Nikola Grmoja (MOST) prozvao je Vladu RH jer ne reagira na gašenje mostarskog Aluminija, u kojem je 900 radnika završilo na ulici zbog, kako je rekao, političkog kadroviranja.

“900 radnika Aluminija završilo je na ulici zbog političkog kadroviranja koje je provodila jedna stranka, a nitko ne reagira, vlada šuti iako ima 12 posto dionica i iako je 20 posto aktivnosti Luke Ploče vezano uz Aluminij. Ne čujem kolegu Raguža ni kolegu Ljubića, nitko ne ustaje za te radnike u Mostaru”, kazao je Grmoja tražeći stanku u saboru koja mu nije odobrena.

Jandroković se složio da je pitanje Aluminija važno

Predsjednik sabora Gordan Jandroković složio se da je pitanje Aluminija izuzetno važno, ali i poručio Grmoji da je to mogao iskomunicirati na puno drugih načina, a ne zlouporabom instituta traženja stanke.

Bez veće rasprave zastupnici su podržali izmjene Zakona o sudovima za mladež koje se donose zbog usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije i s nedavno izmijenjenim Zakonom o kaznenom postupku. Raspravljene su bez većeg interesa zastupnika i izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije.

 

Hina/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)