Kuščević: Na kraju je ispalo sjajno

Vrijeme:1 min, 52 sec
Dan nakon što je podnio ostavku, sad već bivši ministar uprave Lovro Kuščević kratko je prokomentirao svoju jučerašnju odluku.

“Na kraju je ispalo sjajno, zahvaljujem vam što ste pratili moj mandat, nadam se da će to nastaviti i dalje na mojim drugim funkcijama koje ću obnašati”, kazao je Kuščević.

Na pitanje je li mu bilo teško dati ostavku poručio je kako je to napravio “vrlo lako” te je jednostavno prelomio.

“Uvijek sam izjavljivao da ću prvog dana kad mi bude teško dolaziti na posao, dati ostavku. Postalo je teško i rekao sam neću više”, rekao je Kuščević za N1 televiziju.

Kazao je kako se ne boji kaznenog progona dok na pitanje treba li HNS izaći iz Vlade nije želio odgovarati.

Bačić: Koalicija nastavlja s radom

Predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika, Branko Bačić, izjavio je kako je Kuščevićeva situacija otežavala rad Vlade.

“Razlog ostavke Lovre Kuščevića je svakodnevno produciranje novih okolnosti oko rada ministra, to je otežavalo rad Vlade, prvenstveno ministrov rad, nije se mogao posvetiti svom poslu u Vladi”, rekao je predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić.

Dodao je da se to očekivalo od Kuščevića te da je premijer to prihvatio.

“Ostavka ministra nema veze s ultimatumom HNS-a. Radije bismo išli na izbore nego nešto mijenjali zato što se to ne sviđa nekome od partnera. Tako se ne razgovara s partnerima. Kad bismo mi imali nešto protiv nekog ministra, ne bismo slali takve poruke putem medija”, kazao je Bačić.

Najavio je kako koalicija nastavlja djelovati.

“Nastavljamo rad u Vladi s ovom vladajućom koalicijom. U petak ćemo sve izglasati i vidimo se najesen”, poručio je Bačić.

Hebrang: Kuščević je žrtva svoje politike

HNS-ov Milorad Batinić izjavio je da se njegova stranka u svemu ovome ponašala više nego korektno.

“HNS se ponio i više nego korektno. Mi smo dobar koalicijski partner, nije bilo podmetanja s naše strane”, rekao je Batinić, a na pitanje o mogućoj široj rekonstrukciji rekao da treba pričekati koalicijski sastanak.

Za Andriju Hebranga, Kuščević je žrtva svoje politike.

“To je ukidanje refenduma koji je očito bio legalan i prošao je. Ne mislim da je Kuščević otišao zbog ucjene HNS-a, već zbog SDSS-a i Milorada Pupovca”, rekao je za N1 Andrija Hebrang.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)