Slovenski ministar obrane ne dopušta Thompsonov koncert na svojem teritoriju

Vrijeme:56 sec
Upravni sud Slovenije prije nekoliko dana presudio je kako je zabrana koncerta hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona u Mariboru prije dvije godine bila nezakonita.

Organizator Milan Trol odmah je najavio novi koncert i to na Sportskoj zračnoj luci Moškanjci, za koju mu je potrebna dozvola vlasnika zemljišta, odnosno Ministarstva obrane.

Kako piše 24 ur, ministar Karl Erjavec je taj zahtjev odbio, a navodno ne želi dopustiti da se koncert održi niti u prostorijama općine u Mariboru.

Podsjećamo 20. svibnja 2017. u Mariboru je zabranjen rasprodani koncert hrvatskog glazbenika Marka Perkovića Thompsona.

Zabrana i u Mariboru

Organizator Milan Trol sada je najavio novi koncert. Thompson je pozdravio odluku i napisao da svatko ima pravo organizirati javna događanja, događaje i druga okupljanja.

Prema neslužbenim informacijama, želio je to učiniti na Sportskoj zračnoj luci Moškanjci zbog čega je zatražio od Ministarstva obrane korištenje zračne luke. No ministar obrane, Karl Erjavec njegov je zahtjev odbio.

“Gradonačelnik Maribora ne podržava moguće izvođenje koncerta jer su sadržaj pjesme i poruke komunikatora povezani s bolnim temama i pričama”, poručio je mariborski gradonačelnik Saša Arsenovič.

 

Kamenjar/HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)