Miroslav Škoro i ministrica Žalac o poslovanju tvrtke Omega software i države (Video)

Vrijeme:1 min, 40 sec
Informatička tvrtka Omega software, čiji je osnivač predsjednički kandidat Miroslav Škoro, u posljednjih je nekoliko godina sklopila unosne poslove s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU-a, objavila je Slobodna Dalmacija.

Iako postoji godinama, tek u posljednje tri godine tvrtki rastu prihodi i broj zaposlenih. Posebno je to očito otkad su Ministarstvo preuzeli, najprije Tomislav Tolušić te potom Gabrijela Žalac.

Moguću aferu komentirao je Branko Grčić iz SDP-a.

– Ta priča je li gospodin Škoro ili ne sudjelovao kroz vlasnički udjel manje mi je bitna. Ono što mi  pada u oči i postavljam pitanje je: “Kako je moguće da u tri godine od izrade i održavanja softvera, koje je s izradom koštalo 5 mil. kn, u samo tri godine održavanje tog softvera naraste četiri puta na iznos od 19 mil. kuna, ” izjavio je Grčić.

Ministrica Žalac odbija navode o mogućem pogodovanju tvrtki Omega software.

– Nemojte dovoditi u pitanje nešto što je zakonski normalno u našoj državi. Otvoreni postupak javne nabave daje pravo svakoj tvrtki u RH da se javi i ako ispunjava uvjete dobit će, zaključila je ministirca Žalac.

Miroslav Škoro poslijepodne se oglasio na svom Facebook profilu i Youtube kanalu.

Sve je nazvao pokušajem kompromitacije s ciljem da ga se stavi u isti koš s omrznutom političkom elitom. Rekao je da u tvrtci za koju se tvrdi da je njegova ima samo 5% udjela, a da u njoj radi 100 inženjera i stručnjaka koje su uspjeli zadržati u zemlji, a sve to jer je današnja ministrica s 14 godina glumila u njegovom spotu.  Rekao je da kad pobijedi na predsjedničkim izborima i promijeni Ustav raspisat će zakonodavni referendum s prijedlogom zakona o ispitivanju podrijetla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine.

– Pri tome ću tražiti da prvo provjere svu moju imovinu, a potom ćemo ići na imovinu svih drugih političara i dužniosnika. Vratit ćemo državu narodu. Pobijedit ćemo i to bez obzira na današnje, doasašnje i buduće podvale, rekao je Škoro.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)